Manifestation mot neddragningar i förskola och skola

By on 30 maj, 2023
Arkivbild

Den 31 maj har Sveriges Lärare tillsammans med Kommunal och två till organisationer, en manifestation mot neddragningar i förskola och skola i Örebro.

I morgon onsdagen den 31 maj kl. 18.00 håller Sveriges Lärare tillsammans med några andra organisationer en manifestation mot nedskärningarna inom förskolan och skolan på Olof Palmes torg i Örebro.

– Lärare har ett av de viktigaste samhällsuppdragen; att ge våra barn och elever en likvärdig utbildning av hög kvalitet, men ändå måste vi gång på gång larma om försämringar. När regeringen nu väljer att inte satsa på skolan i vårbudgeten och därmed stoppa neddragningarna i kommunerna, så måste vi återigen reagera. Vi hävdar att idag kan varken skollag eller arbetsmiljö säkras för alla, säger Pär Boström, ordförande Sveriges Lärare Örebro.

Det krävs stora satsningar på skolan nu och till budgetåret 2024, meddelar Sveriges Lärare i Örebro. Annars blir samhällseffekterna stora inom andra områden, exempelvis socialtjänst och sjukvård samt att verksamheterna blir än högre belastade.

– En verksamhet som redan från början saknar tillräckliga resurser för att varje lärare ska kunna ha en god arbetsmiljö och möjlighet att hjälpa elever och studenter att nå så långt som möjligt kan inte år efter år förlita sig på statsbidrag för att överleva. Det måste in mer resurser i skolan från början för att som kommunal huvudman kunna följa arbetsmiljölag och skollag, säger Pär Boström, ordförande Sveriges Lärare Örebro.

Program för manifestationen på Olof Palmes torg:

  • 17.30 Samling på Olof Palmes torg
  • 18.00 Manifestationen startar

Info om talare:

  • Anna Nilsson, ordförande Sveriges Lärare i Örebro
  • Anki Jansson, Förskoleupproret
  • Elin Sjöquist,  Örebros Lärare Larmar #orebroslararelarmar

Örebro
Örebronyheter

Källa: Sveriges Lärare

You must be logged in to post a comment Login