Måns Zelmerlöw & The Agreement släpper EP’n Nightcap

By on 15 oktober, 2023
↑↑ Månz Zelmerlöw & The Agreement – Perfectly Damaged (Official Audio) här ↑↑

Måns Zelmerlöw och bandet The Agreement släppte tidigt i våras låten Andetag, och stack sedan ut på en lång utsåld konserthus turné landet runt för en entusiastisk publik. Under sommaren kunde man se dem gästa Allsång på Skansen, och ge en exklusiv spelning inför 15000 på Malmöfestivalen.

Nu knyter Måns och Agreement ihop säcken och släpper EP’n Nightcap, med två helt nya låtar History & Side Effects.

Måns om låtarna

History
Historien skrevs bara några veckor efter kriget bröt ut i Ukraina. Jag minns att vi fortfarande var chockade i studion; det var det enda vi kunde tänka på. Samtidigt visste vi inte hur vi skulle närma oss ämnet eller på vilket sätt vi skulle skriva om det.

Efter noggrann övervägning beslutade vi oss för att istället för att fokusera på själva kriget skulle vi rikta vår uppmärksamhet mot den enorma motståndskraften, framåtandan, framtidstron och det hjältemod som det ukrainska folket visade upp.

Vi ville belysa hur detta skilde sig från den ryska bakåtsträvan och konservatismen. Resultatet blev en antemisk hyllning till det ukrainska folket som samtidigt andades 80-talsnostalgi”

Side Effects
”Side Effects-temat skrev jag en sen natt i Peter Gabriels studio utanför Bath, de andra låtskrivarna hade gått och lagt sig och jag satte mig vid flygeln och skrev ladada-delen. När jag sen satte mig med Jon Eyden, Adam Argyle och Bryn Christopher morgonen efter så kom låten till oss väldigt snabbt.

Texten handlar om ett förhållande som för mycket negativt med sig, men som man inte kan slita sig från för de bra sidorna är bara för bra.”

Tracklist Nightcap

  • History
  • Side Effects
  • Perfectly Damaged
  • Running Low
  • Andetag

….

Måns Zelmerlöw kan med bravur presenteras som en av Sveriges mest folkkära och ambitiösa artister. Måns inledde 2023 med att leda Idrottsgalan, bistå som jurymedlem i årets upplaga av Masked singer, åka på vårturné runt om i Sverige.

Nu laddar han om för att den 25 november ha premiär på showen Tomten & Bocken som han gör tillsammans med komikern Per Andersson.

Bandet The Agreement har vuxit fram genom åren och de märks både på skiva och live efter att de spelat ihop nästan 15 år. Bandet består av medlemmarna Alex ”Alex Runo” Holmgren (bas) , Andreas Landegren (keýs & kör) Joakim Backman (gitarr & kör) , Marcus Liliequist (trummor) , Peter Zimny (sax & kör) och Nils Janson (trumpet).

Kultur
Örebronyheter

Källa: PR & BEYOND

You must be logged in to post a comment Login