Marcus Ericsson vann premiären i Indycar 2023

By on 5 mars, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Under söndagskvällen var det dags för premiären av Indycarserien 2023 med stadsracet i St Petersburg, Florida som gick över 100 varv.

Marcus Ericsson hade ett bra kval under lördagen och startade från ruta fyra i andra startledet, Felix Rosenqvist startade på en åttonde plats.

Direkt efter start så blev det en masskrasch långt bak i fältet, där fem bilar blev stående vilket resulterade i en rödflagg. Marcus försvarade sin fjärdeplats i första starten och i omstarten lika så. Racet fortgick utan större event fram till det 37 varvet då det var ännu en krasch och vi fick en gulflagg. Nu blev det säkerhetsbil fram till 42 varvet där Marcus kom iväg bra och kunde försvara fjärdeplatsen, dock hann man inte ett fullt varv innan det var dags igen då tre bilar var involverade i en krasch och det blev åter gulflagg och säkerhetsbil.

Racet han knappt starta på varv 50 innan Colton Herta satt i muren och det blev ännu en gulflagg, Marcus tappade dock till en femteplats i omstarten. Återstarten på varv 55 var händelselös och man verkade äntligen komma igång med racet, på det 72 varvet kraschade ettan och tvåan i racet och plötsligt låg Marcus på en andraplats. Med två varv kvar fick ledaren Pato O´ward problem med bilen, så att Marcus Ericsson kunde gå upp på förstaplatsen för att sedan vinna premiären av Indycar 2023.

Det blev ett ganska stökigt race i premiären av Indycar 2023 med många krascher, men Marcus lyckades hålla sig utanför kaoset och dra nytta av det när det gick. Det blev helt enkelt en solid seger för Marcus. Felix Rosenqvist var inblandad i en incident på första varvet och var tvungen att reparera bilen så han var aldrig riktigt med i racet.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login