Marie Kühler Flack och Meadows är vinnarna av Kulturpriset och Millencolin Music Prize 2021

By on 24 mars, 2022

Under en prisceremoni på Kulturkvarteret tilldelades idag Marie Kühler Flack 2021 års Kulturpriset och Meadows tilldelades Millencolin Music Prize 2021.

…………….

Marie Kühler Flack tilldelas kulturpriset till Hjalmar Bergmans minne 2021.

Revyartisten, skådespelaren, regissören och koreografen Marie Kühler Flack har vunnit örebroarnas hjärtan genom sin mångåriga revybana. Marie började sin dans- och teaterbana i ung ålder och har genom revyerna underhållit och lockat oss till skratt i många år. Hon har en framträdande roll i Flackrevyerna som har fått stor spridning i hela Sverige.

Marie startade showdansskolan Entré 1997 som sedan dess växt till att bli en av Örebros största dansskolor. Genom åren har tusentals danselever i alla åldrar fått ta del av den dansglädje som hon ville skapa och sprida när hon startade skolan.

Genom Kulturpriset till Hjalmar Bergmans minne vill vi uppmärksamma Maries engagemang i Örebros kulturliv som inte minst har gett barn och ungdomar en gemensam plattform i sitt intresse för dans. En dansglädje som eleverna bär med sig hela livet.

Kulturpriset till Hjalmar Bergmans minne Priset har tillkommit för att hedra minnet av författaren Hjalmar Bergman och delas ut till en eller flera personer som gjort sig särskilt förtjänta genom framstående insatser inom litteratur, konst, musik och teater eller inom andra delar av kulturområdet och som genom sin bosättning, sin verksamhet eller på annat sätt kan anses äga samhörighet med kommunen.

…………….

Meadows/Christoffer Wadensten tilldelas Millencolin Music Prize 2021.

Meadows, eller Christoffer Wadensten som han egentligen heter är en örebrobaserad singer/songwriter vars musik når ut i hela världen. Han lämnade en musiklärartjänst på Karolinska Gymnasiet för att fokusera på det egna musikskapandet. Han fick sitt stora genombrott när låten The only boy awake spelades i Netflix-serien 13 reasons why. Meadows har lyckats med bedriften att sprida sin musik med över 45 miljoner streamningar och hans musik har även legat på topplistor i ett flertal länder.

Genom kombinationen av Meadows skickliga gitarrspel, varma röst och känslofyllda texter skapar han en atmosfär som fångar och berör publiken. Meadows turnerar över hela världen men återkommer varje år för att spela för örebropubliken, under 2022 ger han sig åter ut på turné, denna gång med sitt album ”The Emergency Album” i ryggsäcken.

Millencolin Music Prize Priset är ett årligt musikpris på 25 000 kronor. Vinnaren utses av bandet Millencolin och Örebro kommun. Millencolin music prize ska uppmärksamma och uppmuntra duktiga, engagerade och framgångsrika personer eller grupper inom musikbranschen och som har Örebroanknytning.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login