Marschaller lyser upp julkonsert i Lindesberg

By on 6 december, 2023
Lindesbergs Rotaryklubb lyser traditionsenligt upp Strandpromenaden med marschaller i samband med årets julkonsert.
Bild: LindeKultur

Marschaller lyser upp julkonsert i Lindesberg, och hjälper Rotary hjälpa Ukraina. Lindesbergs Rotaryklubb tänder 400 marschaller på Strandpromenaden i samband med årets julkonsert Sånger i juletid, 15 december i Lindeskolans Aula.

För 100 kr kan alla vara med och lysa upp i juletid och samtidigt hjälpa Rotary hjälpa Ukraina att bygga tillfälliga vårdcentraler.

Fredag 15 december kl 19:00 bjuder manskören Harmoni tillsammans med Linde Symphonic Band in till årets julkonsert Sånger i Juletid, i Lindeskolans aula i Lindesberg. Medverkar gör även damkören Akvileja samt röster ur Andra ord med flera.

I samband med konserten lyser Lindesbergs Rotaryklubb upp vägen efter Strandpromenaden till konserten i Lindeskolan med 400 marschaller som skänkts av ICA och Hemköp i Lindesberg. I år kommer marschallerna att tändas av ungdomar från nystartade Bergslagens IF vars verksamhet Lindesbergs Rotaryklubb är med och stödjer.

För 100 kronor kan alla vara med och lysa upp Strandpromenaden i Lindesberg och samtidigt hjälpa Rotary hjälpa Ukraina att bygga tillfälliga vårdcentraler. Swisha din 100-lapp eller gärna mer till Lindesbergs Rotaryklubbs swish 123 570 93 57. Insamlingen pågår till söndag 17 december. Då summeras alla bidrag från privatpersoner och företag. Lindesbergs Rotaryklubb lägger en grundplåt på 10.000 kr

Rotary startar ny insamling för Ukraina

Det fruktansvärda kriget i Ukraina fortsätter och hjälpbehovet är mycket stort. För ett år sedan gjordes en insamling inom några Rotarydistrikt som gav drygt 930.000 kronor. Pengarna har bl a använts till att inreda två boenden för drygt 200 internflyktingar, leverera två brandbilar från Sverige och hjälpa organisationen Shelterbox att upprätta katastrofboenden nära krigsfronten.

Med pengar från Rotarys fonder arbetar Rotary-klubbar nu med projekt för att hjälpa tre sjukhus med specialutrustning, se till att drabbade barn får hjälp med bearbetning av olika typer av trauman

”Därför startar vi nu en ny insamling för Ukraina i Rotarys regi”, skriver Lindesbergs Rotaryklubb: ”Pengarna kommer att i huvudsak användas till att bygga tillfälliga vårdcentraler. Behovet är mycket stort och alla pengar till Ukraina hanteras på ett mycket säkert sätt. Alla penningtransaktioner skickas från Rotarys gemensamma konto till ett centralt konto som administreras av central kommittén för Rotary i Ukraina. De ombesörjer att pengarna skickas till den berörda Rotaryklubben. De ansvarar också för att fakturor och liknande skickas till oss för slutredovisning. Alla pengar kommer fram och används. Inga kostnader för administration. Alla projekt genomföres med ideellt arbete.”

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login