Matlagning stärker kärleksrelationen enligt svenskarna

By on 14 februari, 2023
Bild: Match

Middagsdejten är en Alla hjärtansdagsklassiker och vad du serverar till middag kan vara avgörande för romantiken. För 6 av 10* svenska singlar är det viktigt att deras partner har liknande matpreferenser som de själva.

För att hjälpa svenskar att laga den perfekta kärleksmiddagen, samarbetar Match och HelloFresh.

Att hitta sin livspartner handlar om att finna den där speciella personen med liknande intressen och preferenser; och mat är en viktig aspekt. Enligt Match, är mat ett av det mest återkommande samtalsämnena på dejtingappen, och nästan en tredjedel (29 procent) av svenska singlar använder det som ett sätt att starta en konversation*.

Men det är också viktigt vilken typ av mat man tillagar tillsammans, över hälften (58 procent) av de svenska singlarna tycker att det är viktigt att deras partner har liknande matpreferenser som de själva*; gemensamma kulinariska intressen bidrar med sitt för intressanta diskussioner, mysiga hemma kvällar och eventuellt smakrika semesterresor. 

– Mat utgör en stor del i en relation. Ju mer lika preferenser vi har desto större sannolikhet att matkulturen för oss närmre varandra som par, istället för att det blir en källa till konflikt och strul. Nuförtiden stämmer ju konceptet ”du är vad du äter” på ett helt annat sätt än förr. Detta beror ju på att våra värderingar är direkt sammankopplade med våra matvanor, säger Jacqueline Joo, dejtingexpert på Match.

Att laga mat tillsammans stärker kärleken

Enligt 76 procent** av svenskarna, är matlagning tillsammans bra för kärleksrelationen. För att göra den klassiska middagsdejten extra minnesvärd, samarbetar Match med matkasseleverantören HelloFresh. Tillsammans erbjuder de en premiumbox som garanterat kommer att göra dejten romantisk.

Tillsammans löser de också den ständiga frågan ”vad ska vi laga till middag?”, som enligt en undersökning från HelloFresh är svår för många svenskar att besvara; endast tre av tio** svenskar tycker det är enkelt att hitta inspiration till middagen på Alla hjärtans dag.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa: Match
*Love Connection undersökning Kantar 2020.
** HelloFresh pressmeddelande
*** Villkor: Med den här koden kan du spara upp till 1349 kr på dina första 5 matkassar från HelloFresh (35 % -35 % -20 % -20 % -20 %) och få fri frakt på din första låda. Erbjudandet kan användas en gång per hushåll och endast av nya kunder. Väljer du att få din matkasse levererad mellan lördag och tisdag måste du avboka din beställning senast onsdag kl. 23:59 före leverans. Om du däremot får din matkasse levererad mellan onsdag och fredag måste du avboka din beställning senast föregående veckas söndag kl. 23:59. Läs mer om villkoren på www.hellofresh.se.

You must be logged in to post a comment Login