Max Regitnig historisk första vinnare av Pennybridge Open 2021

Av på 19 september, 2021

Pennybridge Open 2021 i discgolf har avgjorts i helgen med spel under lördagen på Brickebergs Discgolfbana och på söndagen på Hästhagens Discgolfbana då finalrundan gick, där det kom att stå mellan två spelare, Sanel Besic och Max Regitnig bägge spelarna hemmahörande i Örebro.

Under runda ett som spelades på Brickeberg DGB var Sanel den som spelade bäst och slutade i topp med åtta under par, Max delade andra platsen med Emanuel Bengts från Horndal där de bara var ett kast efter Sanel och stannade på sju under par. På en ensam fjärde plats kom Emil Eriksson Grythyttan med sex kast under par, tajt och spännande inför runda 2, som även den kom att spelas på Brickerberg DGB.

Runda två kom att bli en uppgörelse mellan hemmaspelarna Max Regitnig och Sanel Besic, det tidigare banrekordet låg på elva under par. När krutröken hade lagt sig så hade bägge spelarna slagit det rekordet med den skillnaden att Sanel slutade på tolv under par och Max slutade på 13 under par, vilket gjorde att nu är det Max som ensam som har banrekordet.

Läget inför runda tre, finalrundan där det skulle avgöras var att både Max och Sanel låg lika med 20 under par med Emanuel Bengts jagandes med 15 under par och Emil Eriksson på åtta under par. Det var mer eller mindre att tvåmannarace där det stod mellan Max och Sanel där det hela kom till att bli en ganska jämn drabbning, när spelarna summerade rundan efter 18 spelade hål kunde det konstateras att Max Regitnig hade gått rundan bogeyfri med nio under par (nio birdies). Sanel inkasserade sju birdies men drog på sig en bogey på hål 17, vilket gjorde att han slutade på sex under par för runda tre.

Emanuel Bengts spelade i ingemansland där han var för långt från toppen men hade en trygg ledning ner till under pallplats, Emil Eriksson däremot tappade en hel del mot slutet och även fjärde plats gick om intet då Magnus Dunder Karlstad stod för en stabil insats och kunder komma upp i topp fyran.

Vinnare av Pennybridge Open 2021 Pro Open blev Max Regitnig Örebro med Sanel Besic Örebro på andra plats, och på en hedrande tredje plats kom Emanuel Bengts Horndal.

Snyggast kast under tävlingen stod TDn Michael Bui för när han stänkte i ett ace på hål 14 i Brickeberg, kolla in det kastet här:

Topp tio i Pennybridge Open 2021 Pro Open:

01. Max Regitning Örebro, -29
02. Sanel Besic Örebro, -26
03. Emanuel Bengts Horndal, -15
04. Magnus Dunder Karlstad, -8
05. Emil Eriksson Grythyttan, -6
06. Filip Eriksson Katrineholm, -4
06. Robin Stensson Vingåker, -4
08. Petri Kalliomäki Falun, -3
09. Elvis Eriksson Sveiven Örebro, -1
09. Aksel Löfstedt Nielsen Täby, -1

Karl-Johan Sandberg, Örebro | Sport Discgolf
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in