Medverkande till Bergslagens historiedagar sökes

By on 1 mars, 2023
Bild: LindeKultur

Örebro läns museum fortsätter att sätta fokus på Bergslagens spännande historia och bjuder nu in lokala aktörer att medverka under Bergslagens historiedagar som genomförs 21-24 september.

Under dessa dagar öppnar eldsjälar och experter runt om i Nora, Lindesbergs, Ljusnarsbergs och Hällefors kommuner upp sina kulturmiljöer och museer och delar med sig av sina kunskaper.

Bergsbruket och järnhanteringen är en central del av Örebro läns förflutna, och det är fortfarande ett högst levande kulturarv som berör många människor.

Den 21–24 september 2023 arrangerar Örebro läns museum för andra gången tillsammans med flera lokala aktörer Bergslagens historiedagar.

Bergslagens historiedagar arrangeras i samarbete med Örebro läns hembygdsförbund och hembygdsföreningarna i norra Örebro län. Under dessa dagar öppnar eldsjälar och experter runt om i Nora, Lindesbergs, Ljusnarsbergs och Hällefors kommuner upp sina kulturmiljöer och museer och delar med sig av sina kunskaper.

Nu bjuder Örebro läns museum in föreningar och andra lokala aktörer att medverka.

”Rent praktiskt tänker vi att aktiviteterna förläggs med tonvikt på lördag och söndag, men det går också bra med eftermiddag-kväll torsdag och fredag samt aktiviteter riktade mot skolklasser och daglediga övriga tider”, skriver Örebro läns museum på sin hemsida.

Länsmuseet samordnar och marknadsför programmet, arrangörerna planerar, bekostar och genomför själva sina programpunkter. Det kostar inget att delta och eventuella entréintäkter i samband med aktiviteter tillfaller arrangörerna själva.

Vill du eller din förening medverka? Har du frågor eller tips? Kontakta Elin Henningsson, Örebro läns museum, elin.henningsson@olm.se; 019-602 87 23.

Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login