Mer musikproduktion och foto på Lindeskolans estetiska program i Lindesberg

Av på 11 april, 2022
Bild: LindeKultur

Estetiska gymnasieprogrammet på Lindeskolan i Lindeskolan har på elevernas önskemål fått mer musikproduktion och foto genom ändringar i kursutbudet i skolans båda inriktningar – Musik respektive Estetisk och media. Eleverna på Musik får därmed möjlighet att jobba i skolans fina och välutrustade studior. Eleverna på Estetisk och media får tillgång till skolans fotostudio och digitala verktyg.

Från och med hösten 2021 har programfördjupningen för estetiska programmets musikinriktning fått vissa ändringar i kursutbudet. De aktuella kurserna erbjuder nu ensemblespel, enskild undervisning i både huvud- och biinstrument samt gehörs- och musiklära. Därtill har en kurs som efterfrågats av elever lagts till: musikproduktion. Kursen erbjuder undervisning i inspelningsteknik och musikproduktion. Eleverna ges därmed möjlighet att jobba i Lindeskolans fina och välutrustade studior. 

Estetik och mediaintriktningen på Lindeskolans estetiska program har 900 poäng rena medieämnen. Av dessa har skolan valt att lägga 200 poäng på ämnet fotografisk bild med en grundkurs och en fördjupning.

”Vi har valt att lägga dessa två tydliga fotokurser inom estetiska programmet för att ge möjligheten att fokusera på ett digitalt medium”, förklarar Ingeborg Hjelmberg – programansvarig på Lindeskolan: ”Det är många som använder sig av att fotografera genom mobilkamerans möjligheter idag och på estetiska programmet kan eleven nu ta sitt fotograferande många steg längre genom systemkameran, flera redigeringsprogram på datorn och den fotostudio som vi har på Lindeskolan”.

Det övriga innehållet i inriktningen är kurser som digitalt skapande, medieproduktion och ljudproduktion. Det övriga innehållet i inriktningen ger också möjlighet till kommunikation och skapande i kurser som medieproduktion, digitalt skapande samt ljudproduktion och estetisk kommunikation.

Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in