Möt arkitektkontoren i projekttävlingen ”Kulturkvarter i Örebro”

Av på 30 september, 2013

Nu är det klart vilka arkitektkontor som får delta i projekttävlingen ”Kulturkvarter i Örebro”.

Arkitektkontoren är:
•Wingårdh arkitektkontor AB/C-O-M-B-I-N-E arkitekter AB
•AART Architects/Sweco
•Tham & Videgård Arkitekter/Kragh og Berglund

Tävlingen inleds med ett startmöte onsdag 2 oktober då representanter från arkitektkontoren besöker Örebro för mer information om tävlingen, staden och kvarteret runt Konserthuset. I samband med startmötet hälsar vi media välkomna till mötets inledning och en presskonferens.

Dag: Onsdag 2 oktober
Kl. 13.00: Inledning och presentation av tävlingsuppgiften – Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande, Lennart Bondeson (KD), kommunalråd, Peder Hallkvist, stadsarkitekt, med flera.
Plats: Dialogen, Rådhuset, Drottninggatan 9.
Kl. 14.00: Presskonferens med presentation av arkitektkontoren.
Plats: Representationsvåningen, Rådhuset, Drottninggatan 9.

Stort intresse för projekttävlingen
För att få fram det bästa förslaget på hur ett kulturkvarter skulle kunna utformas arrangerar Örebro kommun en projekttävling för arkitekter. Under sommaren har 23 arkitektkontor lämnat in en intresseanmälan att delta i tävlingen.

Flertalet av kontoren tillhör Sveriges främsta och även kända arkitektkontor utanför landet finns med bland de kontor som visat intresse. Efter en bedömning av intresseanmälningarna har arkitektkontoren ovan valts ut att delta i tävlingen.

Efter startmötet 2 oktober har arkitektkontoren fram till januari 2014 på sig att komma in med varsitt förslag på hur de vill utveckla området runt Konserthuset till ett kulturkvarter.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in