Nattens händelser från polisen

By on 27 april, 2024
Arkivbild

Nedan följer ett urval av de ärenden som polisen har hanterat under kvällen/natten fram till lördag morgon.


Örebro, våldtäkt – 22.23:

En kvinna kontaktar en polispatrull och uppger att hon blivit utsatt för våldtäkt. Utredningsåtgärder är vidtagna i ärendet. Kvinnan omhändertagen enligt särskild rutin.


Lindesberg, rattfylleri – 22.32:

Kontroll av bilist i Lindesberg gav för handen misstanke om att föraren var påverkad av narkotika. Misstänkt är en man i tjugoårsåldern. Mannen medtagen för provtagning, analys får utvisa om misstankar stärkts eller om ärendet avskrivs.


Örebro, narkotikabrott – 23.25:

Ordningsvakt uppmärksammar hur en kvinna verkar ha en olaglig substans i sin ägo. Polispatrull beordras till den krog där ärendet utspelar sig och som ligger centralt i Örebro. Kvinnan som är i artonårsåldern misstänks för narkotikabrott innehav. Den misstänkta substansen tas i beslag och kommer analyseras på nationellt forensiskt center. Därefter kommer misstankarna stärkas alternativt avskrivas.


Örebro, narkotikabrott – 23.39:

Polispatrull stoppar ett fordon centralt väster i Örebro. I fordonet sitter en man itjugoårsåldern som påvisar tydliga tecken på att var påverkad av narkotika. Mannen medtas för kroppsbesiktning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.


Karlskoga, skadegörelse – 00.46:

Flera personer iakttar hur en man krossar en ruta till ett företag i Karlskoga. Polispatrull beordras till platsen och träffar på den misstänkte mannen som är i 25-årsåldern. Mannen misstänks för skadegörelse samt att patrullen gör bedömningen om att mannen inte är kapabel att ta hand om sig själv utan att han omhändertas enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person.


Örebro, olaga intrång – 01.17:

En kvinna i 40-årsåldern och en man i 45-årsåldern misstänks för olaga intrång efter att de ertappas inom ett område som ej är för allmänhetens tillträde på sjukhusområdet. Anmälan upprättad, ingen person är vidare frihetsberövad.


Örebro, misshandel – 01.44:

Polispatrull beordras till en krog centralt i Örebro med anledning av misshandel. Två personer avförda till sjukvården, skadeläge okänt. Utredningsåtgärder vidtagna. Anmälan misshandel samt motanmälan misshandel är upprättad. Båda inblandade personerna är män och i 20–25 årsåldern.


Örebro, våd mot tjänsteman – 01.58:

En ordningsvakt kontaktar polisen och uppger att dennes kollega blivit utsatt för våld. Polispatrull beordras till platsen och identifierar en man i 25-årsåldern som blir misstänkt för våld mot tjänsteman. Målsäganden har inte sökt sjukvård. Misstänkt avlägsnad från plasten av polispatrull.


Askersunds kommun, misshandel – 05.04:

En kvinna i 55-årsåldern har blivit misshandlad av en för henne känd man. Misshandeln har inträffat inomhus. Kvinnan har inte initialt behövt uppsöka sjukvården. Inget frihetsberövande är genomfört.


Under natten har patruller genomfört trygghetsskapande åtgärder, kontrollerat flertalet bilister och personer. Ett fåtal viltolyckor är inrapporterade, inga personskador har i samband med dessa uppstått. Det har även hanterats flertalet ärende med psykisk ohälsa under natten.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Polisen

You must be logged in to post a comment Login