Nominera till utmärkelsen Årets Tomtegärning

By on 17 november, 2022
Arkivbild

Inför julen 2022 instiftar Amazon utmärkelsen Årets Tomtegärning, med Therese Lindgren som Juryordförande, syftet är att hylla och uppmärksamma personer runt om i landet som med sina gärningar har visat på sann tomteanda och skapat glädje för andra.

Mellan den 15 november och 5 december kan vem som helst nominera någon till Årets Tomtegärning. Vinnaren avslöjas lagom till jul, och får som pris att fira en magisk jul tillsammans med familj och vänner, med klappar och dekorationer från Amazon till ett värde av 25 000 kronor. 

Med över 400 miljoner produkter råder ingen brist på alternativ för den som spanar efter sina julklappar på Amazon.se. Men i årets julkampanj från Amazon står de gåvor som inte går att köpa, slå in och lägga under granen i fokus.

– Julen är en givandets högtid, och därför vill vi ta tillfället i akt att ge tillbaka till de som under året har gett av sig själva för att sprida glädje till andra. Vi kallar det Årets Tomtegärning, där Amazon kommer belöna någon av Sveriges största glädjespridare med en magisk jul ihop med nära och kära, säger Therese Lindgren, Juryordförande för Årets tomtegärning.

Oavsett om det är kompisen som erbjudit sin soffa när det som mest behövdes, grannen som hittat en bortsprungen katt, eller kollegan som engagerat sig ideellt, vill Amazon uppmärksamma deras handlingar och belöna dem med en riktigt magisk jul.

– Detta blir den tredje julen för Amazon i Sverige och vi tyckte att detta var ett bra tillfälle att göra något lite extra. Därifrån föddes idén om att uppmärksamma människors givmildhet och goda gärningar under året och belöna någon med en riktigt magisk jul. Det ska därför bli väldigt spännande att ta del av alla härliga tomtegärningar, när vi nu öppnar upp för nomineringar, säger Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon.

Så utses Årets tomtegärning

Årets tomtegärning tilldelas en person som under året utmärkt sig genom att ha hjälpt sina medmänniskor och/eller skapat glädje för andra genom sina handlingar, i det stora som det lilla. Någon som spridit sann tomteanda genom att göra det där lilla extra. Antingen vid en enskild händelse eller ett mer långsiktigt engagemang.

Mellan den 15 november och 5 december pågår en nomineringsprocess, där vem som helst kan nominera sig själv eller någon annan till Årets tomtegärning genom att fylla i formuläret på amazon.se/tomtegarning. I nomineringen ingår att beskriva gärningen och motivera varför just personen i fråga förtjänar utmärkelsen Årets tomtegärning.

Amazons jury, som leds av juryordförande Therese Lindgren, entreprenören, författaren och förkämpen för psykisk hälsa, kommer därefter att utse 10 finalister, som presenteras i december på Amazons sociala medier. Av dessa finalister kommer en slutvinnare slumpmässigt utses, som därmed tilldelas Årets Tomtegärning.

Vinnaren presenteras 21 december. Utöver äran får vinnaren ett personligt utformat pris med julklappar och juldekorationer till ett värde av 25 000 kronor, för att fira en magisk jul med sina nära och kära. Övriga finalister får varsin Presentkort från Amazon till ett värde av 1 000kr.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa Amazon

You must be logged in to post a comment Login