Nordén och Sandör Svenska triathlonmästare 2018

By on 29 juli, 2018

Hela svenska eliten var på plats för att köra Borås City Triathlon tillika svenskt mästerskap på sprintdistansen (750 m simning-20 km cykling-5 km löpning). Tävlingen är också den tredje deltävlingen av fyra i Svenska Triathloncupen.

Förhandsfavoriterna Lisa Nordén och Gabriel Sandör, båda Terrible Tuesday Triathlon Club visade båda storform när de tog hem SM-titlarna i överlägsen stil.

Lisa som gjorde en strålande comeback efter ett längre skadeuppehåll på Ironman 70.3 där hon vann, gjorde sitt första SM på Sprintdistans sedan 2012.

Lisa fick sällskap av Emma Varga på simningen och starten på cyklingen men efter Emma haft en incident på cykeln fick hon köra hela loppet själv

”Det var superroligt att köra och jag är jättenöjd” säger Lisa som berättar vidare att hon kommer köra en ny sprintdistans redan under Europacupen i Malmö nästa helg.

Tvåa på damsidan kom totalledaren i Svenska Triathloncupen Emma Varga, Terrible Tueday Triathlon Club och trea var Jenny Nilsson, Dalregementets IF.

Gabriel Sandör har haft en riktigt bra säsong hittills i år med en tredjeplats på Europacupen i Polen som höjdpunkt.

”Jag är jättenöjd. Jag fick en trög start på simningen men kom sedan upp i klunga ut på cyklingen. Jag litade på min löpform och höll mig med klungan för att spara krutet så jag kunde rycka snabbt på löpningen” berättar Gabriel.

En stor överraskning var supertalangen Andreas Carlsson, Terrible Tuesday Triathlon Club som blev tvåa bland herrarna men junior-SM guldet. Andreas blev tidigare i somras uttagen till Svenska Olympiska Kommitténs program Talang 2022. Närmast väntar Ungdoms-OS i Buenos Aires för Andreas.

Trea på herrsidan kom Svenska Triathloncupens totalledare i herrklassen, Ludwig Fleetwood, Race & Shine Triathlon Club.

Sport | Triathlon
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login