Nu införs tidsbokning för pass i Dalarna, Värmland och Örebro län

Av på 1 mars, 2019
Tidsbokning införs i hela region Bergslagen fr o m 15 mars.

Från och med 15 mars behöver du som bor i Dalarna, Värmland och Örebro län boka tid för att ansöka om nytt pass eller nationellt id-kort. Du kan boka din tid redan nu.

Besöket kommer att gå snabbare framöver eftersom man har sin bokade tid. Med tidsbokning kan vi dessutom planera våra resurser efter behovet, berättar Savis Bodin, som ansvarar för införandet av tidsbokning i regionen.

I fjol började region Bergslagen med tidsbokning i polishusen i Borlänge, Karlstad och Örebro. Nu fortsätter införandet med övriga passexpeditioner i regionen.

Så fungerar det
Du bokar tid via polisen.se. När du kommer till passexpeditionen anmäler du din ankomst vid ankomstterminalen i entrén. Du måste vara i tid för att behålla din bokning.

I nuläget kan du boka din tid ca 60 dagar i förväg, men nya tider och återbud släpps löpande, så besök sidan igen om du inte hittar någon tid som passar dig.

Om du inte har tillgång till internet eller av andra skäl har svårt att boka via polisen.se, går det också att boka tid via växeln, 114 14.

Drop-in för att hämta pass, polisanmälan och hittegods
Vanligtvis tar det cirka fem arbetsdagar innan du kan hämta ditt nya pass eller nationella id-kort. Du får ett meddelande när det är dags och behöver inte boka tid för att hämta passet.

Besöker du polisstationen i andra ärenden, t ex anmälan och hittegods, behöver du inte boka tid.

Tidsbokning i hela regionen
Det här innebär att hela regionen går över till tidsbokning. Du kan fortfarande ansöka om pass och nationellt id-kort via drop-in vid passexpeditionerna i Arvika, Torsby, Kristinehamn, Hallsberg, Karlskoga, Lindesberg, Mora, Ludvika och Avesta t o m 14 mars.

Du kan boka tid via https://polisen.se/tjanster-tillstand/pass-och-nationellt-id-kort/boka-tid-hitta-passexpedition/

Länet
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in