Nu öppnar anmälan till Maker Faire Örebro

By on 21 april, 2024
Foto: Karin Wilkens, Kulturkvarteret

Helgen 7-8 september går Maker Faire Örebro av stapeln på Kulturkvarteret, och från och med nu är anmälan öppen. Ta med ditt projekt, nyfikenhet och skaparglädje och var med! Det kommer att bli en dag då man utmanar gränserna för skapande genom att dela, lära och inspirera tillsammans.

Maker Faire är en mässa och upplevelsebaserad utställning som bjuder in alla, verkligen alla, som har någon form av skapandelusta. Här möts man oavsett ålder eller om man är nybörjare eller experter. Det kommer att bli en dag då man utmanar gränserna för skapande genom att dela, lära och inspirera tillsammans.

– Att vi arrangerar Maker Faire här i Örebro är lite av en dröm, säger Anna Holm, projektledare. – Det ska bli så spännande att samla all kreativitet på Kulturkvarteret och se vilka möten som uppstår. Min förhoppning är att människor i olika åldrar, med olika kunskaper och olika intresseområden möts under Maker Faire-paraplyet av skapande och nyfikenhet.

Maker Faire är en global skaparrörelse

Maker Faire är en rörelse där alla från teknikentusiaster, hantverkare och vetenskapsmän till slöjdare och garagepysslare möts. Här samlas nybörjare och experter i alla åldrar för att visa vad de har gjort, och dela med sig av vad de har lärt sig. Det är en gemenskap som bygger på nyfikenhet, samarbete och påhittighet.

Maker Fair är en global och aktiv rörelse och bara nu i april sker det mässor i Philadelphia, Sardinien, Gent, Århus och Kyoto. Så rullar det på över världen och i höst är det alltså dags på Kulturkvarteret i Örebro.

Var med och skapa Maker Faire Örebro!

Nu är det dags att man säkrar sin plats om man vill vara med. Det spelar ingen roll om projektet är stort eller litet, digitalt eller analogt, fulländat eller halvfärdigt. Alla är välkomna!

Anmälan hittar du på Kulturkvarterets webbplats på kulturkvarteret.orebro.se.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login