Nu öppnar Guldnoten 2022 för nomineringar

By on 12 december, 2022
Bild: Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation

SAMI:s utmärkelse Guldnoten tilldelas en verksamhet som under det gångna året använt sig av musik på ett aktivt, hållbart och uppfinningsrikt sätt för att driva sin verksamhet framåt och därmed även stöttat artister och musiker.

Fram till den 31 januari kan verksamheter som butiker, restauranger och hotell nomineras till utmärkelsen.

I fjol instiftade SAMI, Sveriges Artisters och Musikers Intresseorganisation, den årliga utmärkelsen Guldnoten för att uppmärksamma de organisationer och företag som ligger i framkant av att använda musik i sina verksamheter. Guldnoten 2021 tilldelades Steam Hotel i Västerås, en verksamhet som använder musik på ett kreativt sätt för att skapa en levande miljö för både medarbetare och gäster med hjälp av noga utvald bakgrundsmusik och regelbundna livespelningar med svenska artister. När nomineringstiden för årets pris nu börjar kan allmänheten nominera verksamheter som de tycker förtjänar att vinna. Verksamheter kan också nominera sig själva med en motivering om varför just de ska kamma hem vinsten.

– Musik i restauranger, butiker, frisörsalonger, gym och på arbetsplatser bidrar till ökad trivsel för både medarbetare och kunder, stärker varumärken och ökar försäljningen. Dessutom är det en viktig inkomstkälla för artister och musiker, så på köpet bidrar man till en hållbar och rättvis musikbransch. Därför tycker vi att det är viktigt att hylla de som på ett aktivt, hållbart och uppfinningsrikt sätt använder musik i sin verksamhet, säger Ann Rosenberg, Head of Sales and Marketing på SAMI.

SAMI har musikavtal med cirka 36 000 verksamheter som spelar musik i offentlig miljö och på så sätt stöttar Sveriges musikliv Samtliga verksamheter med musikavtal har möjlighet att nomineras till Guldnoten.

På sami.se/guldnoten tas nomineringar till Guldnoten 2022 emot fram till och med den 31 januari. Vinnaren utses av SAMI och priset kommer att delas ut i mars. 

SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) grundades 1963 och är den kollektiva förvaltningsorganisationen i Sverige som bevakar artister och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell lagstiftning. SAMI representerar över 50 000 artister och musiker, och samlar in upphovsrättslig ersättning till medlemmarna när deras musik framförs offentligt, både nationellt och internationellt. Bara i Sverige betalar cirka 36 000 musikanvändare för att få använda musik i sin verksamhet. Internationellt har SAMI 66 avtal i 53 länder, vilket gör SAMI till den organisation som har högst antal aktiva avtal för artister och musiker över hela världen. SAMI arbetar ständigt för att förbättra effektiviteten och noggrannheten i insamlingen, såväl i Sverige som internationellt, för att öka intäkterna för utövare.

www.sami.se

Kultur
Örebronyheter

Källa Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation

You must be logged in to post a comment Login