Nu riggar man för det stora Fantasiäventyret

By on 27 mars, 2023
Bild: Örebro kommun

Nu riggar man för det stora Fantasiäventyret på stadsbiblioteket, fantasin i världen håller på att ta slut och det hemliga Fantasisällskapet behöver verkligen hjälp.

Genom att delta i Fantasiäventyret och fixa alla utmaningarna är barnen med och ökar fantasin i världen, hittar de det hemliga lösenordet blir de dessutom utsedda till hedersmedlem i Fantasisällskapet!

I äventyret får besökarna lära känna syskonen Cordier, grundare av Fantasisällskapet, som levde och verkade i början av förra seklet. De får veta mer om syskonens historia, intressen och gärningar och får kreativa utmaningar i syskonens spår.

En kul blandning av digitala upplevelser och gammal teknik

Barnen använder sin mobiltelefon för att få till sig berättelser om Fantasisällskapet, syskonen Cordier och ledtrådar i äventyret genom så kallad AR. AR står för augmented reality, eller förstärkt verklighet på svenska, och är en teknik som används för att komplettera omgivningen med digital information.

Under äventyret kommer barnen också att få kika på gammal teknik och de kommer att behöva både fantisera och skapa.

Invigning med pompa och ståt

Just 1 april firar Fantasisällskapet 100 år och därför startar vi det stora Fantasiäventyret nu på lördag 1 april!

Det blir tidstypisk stämning med jazzband på scenen och medlemmar ur Fantasisällskapet på plats, som visar barnen hur de startar äventyret.

Det stora Fantasiäventyret kommer att finnas på stadsbiblioteket hela året ut.

Fantasiäventyret passar för barn från 7 år.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login