Nu släpper vi i 200 kg regnbåge i Svartån

Av på 12 maj, 2021

Idag har kommunen tillsammans med Sportfiskarna i Örebro släppt i 200 kg regnbåge vid laxtrappan i centrum. Nu är örebroarna välkomna att fiska i Svartån!

– Vi släpper ut fisk i Svartån för att möjliggöra ett tillgängligt fiske centralt i Örebro. Fiske är en aktivitet som passar människor i alla åldrar, samtidigt som det är enkelt att hålla avstånd. Nu är alla örebroare välkomna att fiska! Det är fritt laxfiske i Svartån från Karlslunds herrgård och hela vägen ner till mynningen vid Hjälmaren, men för att få fiska krävs att örebroarna följer kommunens regler för fiske, säger John Andersson, fritidskonsulent på Kultur- och fritidsförvaltningen.

– Fiske är en utmärkt aktivitet som når ut till en väldigt bred målgrupp och som passar alla oavsett ålder, kön, etnicitet, funktionsvariationer med flera. Det är dessutom lättillgängligt och gratis. Det känns extra bra att kunna satsa extra på just detta när vi behöver tänka mer hemester även i år, säger Alexandra Royal, vice ordförande i Fritidsnämnden.

Under sensommaren kommer det släppas ut ytterligare 200 kg regnbåge i Svartån.

Fiskeregler

Det är endast tillåtet att fiska med ett handredskap, det är förbjudet att fiska med nät och du får högst fånga tre laxartade fiskar per person och kalenderdygn.

Det är inte heller tillåtet att fiska från broar, intill och i fisktrapporna eller från Södra och Norra Strandgatan och Engelbrektsgatan.

Lokalt | Svartån Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun
Här finns samtliga fiskeregler – orebro.se/kultur–fritid/fritid–aktiviteter/fiske–batliv.html

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in