Nu vill fler göra skillnad under semestern

By on 16 februari, 2019

Fler och fler väljer att arbeta som volontärer under semestern meddelar STA Travel. I januari har vi haft en dubblering av antalet förfrågningar från svenskar, norrmän och danskar som vill använda delar av sin semester till något mer än att sola och bada.

– Att arbeta som volontär under sin semester är något som fler och fler får upp ögonen för, berättar resespecialist Anna Dahl hos STA Travel. – Vi ser också att intresset ökar hos målgruppen 50 plus. De vill göra något mer under semestern än att bara ligga i en solsäng. De vill ge något tillbaka, menar Dahl.

Tror på en dubblering
STA Travel har många olika möjligheter för dem som vill arbeta som volontärer – allt från att sköta om stora kattdjur i Afrika till att passa på elefanter på Sri Lanka. 

Både amerikanare och kanadensare har för länge sedan upptäckt glädjen med att använda delar av semestern till att hjälpa andra, och STA Travel ser nu att trenden nått hit och tror på en dubblering av antalet personer som vill resa ut som volontärer under 2019.

– Du kan kombinera en exotisk semester med att arbeta som volontär en vecka eller gärna längre, berättar Anna Dahl, hos STA Travel. Hon menar att tidigare var det bara ungdomar som sökte volontärarbete i utlandet, men nu är det fler och fler i alla åldrar som vill använda sin semester till att ge tillbaka.

– Jag tror att det är en kombination av att vi blir mer medvetna om hur bra vi har det i Sverige, och önskar att ge något tillbaka samtidigt som önskan om den äkta autentiska och genuina upplevelsen är en trend som växer sig starkare från år till år.

Med STA Travel kan du delta i många olika projekt beroende på vad du är intresserad av. Resorna passar alla från 16 till 80 år, några projekt tillåter även barn över 10 år, så länge de reser tillsammans med föräldrarna eller vårdnadshavare. – Senast i förra veckan fick vi en förfrågan från en mamma som ville resa med sin tonåring. Det är väldigt kul, avslutar Anna.

Exempel på volontärarbete med djur

  • Arbete med elefanter i Ngombo på Sri Lanka
  • Arbete med att bevara orangutanger på Borneo i Indonesien
  • Arbete med stora kattdjur på Wild Cat Kimberly i Sydafrika

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login