Ny inkomstkälla till föreningslivet i Örebro Län

By on 7 april, 2024
Arkivbild

Ett digitalt lotteri med löpande intjäning, med Joyna ska ideella Folkspel stärka föreningslivet i Örebro Län ytterligare.

3 april var det säljstart för Joyna, ett prenumerationslotteri som skapar unika förutsättningar för landets föreningar och organisationer.

Det nya lotteriet är digitalt och prenumerationsbaserat samt bygger på enkelhet för föreningar och organisationer. Varje vecka kommer en specialvinst på 100 000 kronor tillfalla en vinnare i lotteriet. Dessutom får den förening som sålt lotten samma summa.

– Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till vårt föreningsliv. Med det digitala prenumerationslotteriet Joyna ska överskottet till våra föreningar och organisationer öka i ännu högre grad, det är vårt varför. Vi vet att det är intäkter som gör skillnad och som bidrar till ett sundare samhälle och ett bättre Sverige, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel. 

Riksidrottsförbundet är med alla sina föreningar den största medlemmen i Folkspel. 

– Idrottsföreningar och dess ideella ledare möter barn, ungdomar och vuxna som i idrotten kan utmana sig själva och vara en del av en gemenskap. Folkspels engagemang för idrottsrörelsen och det nya initiativet Joyna ger möjlighet till ytterligare tillskott i en tid där varje krona gör skillnad, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Nu är det inte enbart föreningar under Riksidrottsförbundet som Folkspel representerar utan även organisationer som Barncancerförbundet, Rädda Barnen, Riksförbundet HjärtLung, och Scouterna, för att nämna några.

– RBU (Riksförbundet för rörelsehindrade barn– och ungdom) har joynat då vi ser en stor potential där både förbundet och föreningarna kan växa. För första gången finns det en lott där även RBU:s medlemmar på ett enkelt sätt (utan rörelsebegränsningar) där vi kan stärka ekonomin hos föreningarna och för förbundet. Genom Joyna kommer alla RBU:s medlemmar få möjlighet till en vardag med mer skratt och gemenskap, ovärderligt. Lotten ger RBU möjlighet att stärka barnen och ungdomarnas röster, säger Johan Klinthammar, förbundsordförande RBU.

Snabbfakta: Joyna

  • Ett digitalt prenumerationslotteri som syftar till att stärka det svenska föreningslivet genom löpande intjäning på enklast möjliga vis.
  • Säljstart 3 april.
  • Premiär 7 juni, därefter dragning varje fredag.
  • Dragning varje fredag.
  • Kostnad: 160 kronor i månaden, varav 50 kronor går direkt till förening, organisation, lag/grupp som sålt prenumerationen.
  • Minimalt med administration och utan fysisk hantering.
  • En vinnare varje vecka tar hem 100 000 kronor och får välja förening som ska få samma summa.
  • Vinster från 40 kronor upp till 10 miljoner.

Tänkbart upplägg:

En försäljningsinsats per år. Har du som säljande medlem (värvare) 4 prenumeranter så ger det på ett år en intäkt till din förening, din organisation eller ditt lag/grupp på 2400 kronor.

Ekonomi | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Folkspel

You must be logged in to post a comment Login