Ny prislista för Länstrafiken

By on 18 december, 2018

Den 15 januari 2019 börjar Länstrafikens nya priser att gälla, och precis som tidigare är det billigaste alternativet att förköpa sin resa.

Med det nya året kommer också nya priser för den som vill resa med Länstrafiken. När de nya priserna börjar gälla den 15 januari kommer den enkelbiljett i tätortstrafik som köps via telefonen i Länstrafikens app eller på ett förköpsställe att kosta 21 kronor jämfört med dagens 20 kronor. Den som köper samma typ av biljett ombord på bussen får betala 36 kronor istället för 35 kronor som är fallet i dag.

En familjebiljett som köps i förväg blir två kronor dyrare, och kommer att kosta 42 kronor efter den 15 januari. En familjebiljett som köps ombord kommer att kosta 72 kronor.

– Vi rekommenderar även fortsättningsvis våra resenärer att förköpa sin biljett eftersom det är det enklaste alternativet men också billigaste. Dessutom minskar det chaufförernas administrativa tid, vilket ger en punktligare och mer effektiv trafik, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef Länstrafiken.

Regiontrafik
Även när det gäller regiontrafiken är det klart billigare att förköpa sin biljett jämfört med att köpa den ombord på bussen. En vuxen som reser i en och samma zon, och som köper sin biljett i förväg får efter prisjusteringen betala 29 kronor per resa. För den som istället köper sin biljett på bussen kommer det att kosta 36 kronor.

Förköp din biljett
Enkelbiljett kan förköpas i app, hos försäljningsombud, hos Länstrafiken kundservice eller genom att använda reskassa.

Periodbiljett kan förköpas i webbshoppen på lanstrafiken.se, hos Länstrafikens kundservice eller hos försäljningsombud.

Lokalt | Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login