Ny singel från VEX “Average Minds Think Alike”

Av på 22 mars, 2021

Extravaganta dragqueensen har inspirerat mig att våga tro mer på mig själv nyrelease med VEX på HepTown Records

VEX startade 2019 som soloshow av och med Tobias Kastberg som vanligtvis spelar i electro punk-duon (och fenomenala liveakten) The Guilt. ”Average Minds Think Alike” är hans debutalbum och som Louder Than War bsekriver: “It’s not difficult to see why he wouldn’t be good at throwing shapes on the kitchen dance floor… a knowing and playful edge.” Louder Than War / Christopher Lloyd

Vi tar en stund och pratar med Tobias, eller VEX som har skrivit en hel platta av tio upbeatlåtar med analoga syntar och upplyftade pop-hit refränger, fast med en punkattityd. 

“Först och främst ville jag ge mig på att snickra ihop riktigt bra och välskrivna låtar. Det finns något speciellt i det. Jag ville också att låtarna skulle ge lyssnaren en upplyftande känsla. Det skulle kännas peppigt, dansant och med texter som har en mening. Det var läskigt, utmanande och kul

Soundmässigt kommer inspirationen från blandade genrer och årtionden, mycket postpunk från 70-80-talet som Devo, Pete Shelley och New Order. Men också samtida artister som till exempel Mr. Oizo.”

VEX, tänjer på gränserna till en punkt där den suddar ut alla linjer, vilket tar fram en genre och ett ljud som är sitt eget väsen. Vi kan kalla det postpunk, fast det här svänger!

“Vex är mycket mera lekfullt, melodiskt och elektroniskt än The Guilt. Vex låtar är mer genomarbetade och det finns många poprefränger, punkandan till trots. Men energin finns kvar och live blir det full rulle och mycket dans, precis som med The Guilt. Jag har kollat mycket på RuPaul’s Drag Race. De extravaganta dragqueensen där har inspirerat mig att våga tro mer på mig själv. Att hitta sitt eget uttryck är svårt, men de är mycket enklare om man vågar ta ut svängarna och ha kul.”

Bra att VEX har vågat får dig att i ena sekunden vilja bära gul spandexdräkt och dansa hela natten, och i nästa, få oss att reflektera över vårt inre själsliga, gräva under våra naglar för att hitta skiten som har samlats där det ruffar till, samtidigt som han smeker, krossar allt och skapar en bild av omåttlighet. DET är DIY. Det är dagens postpunk. Det är synten och det är sanningen.

Missa inte den här som är ute den 26:e mars 
Omslaget för albumet har även det gjorts av Tobias själv, en mycket begränsad mängd (30 ex) av vinylalbumet kommer med ett specialdesignad och handgjort gult, transperent konvolut med flytande vätska … En idé som var lika hemsk som den låter! Presale har redan börjat nu på Hepcat Store boka din platta

Nytt på HepTown Records – VEX

  • “Average Minds Think Alike”
  • Ute den 26:e mars Vinyl/CD/Digital Release
  • Style: Synth, Post-Punk, Electronic

Kultur
Örebronyheter

Källa: HepTown

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in