Nya betalstationer för vatten i Odensbacken och vid Tybblelundshallen

Av på 5 februari, 2019
Foto: Terése Andersson

Nu har nya betalstationer för vatten öppnat i Odensbacken och vid Tybblelundshallen på öster i Örebro och fler kommer att byggas framöver. Här kan företag och privatpersoner köpa och hämta vatten. Företagskunder kan vara byggentreprenörer, asfaltsläggare, renhållningsfordon och spolbilsföretag. Privatpersoner kan exempelvis köpa vatten för att fylla sin pool.

Vi har utökat servicen för företag och privatpersoner på landsbygden genom att öppna upp en betalstation för vatten i Odensbacken. Det innebär att de som använder stora mängder inte behöver åka fram och tillbaka till Örebro för att hämta vatten. Färre transporter är bra för miljön, samtidigt som det underlättar för kunden, säger Christopher Jennebo, planerare på Vatten och avlopp.

Ännu en ny betalstation har öppnats mittemot Tybblelundshallen, vid Svalsjöparken på Universitetsgatan Det ger bättre tillgänglighet för privatpersoner och företag som bor och verkar i östra Örebro.

– Under 2018 köptes närmare 8,6 miljoner liter vatten från våra betalstationer i Örebro tätort. Fler betalstationer ska byggas runt om i Örebro framöver. I nuläget tittar vi på var vi ska placera dem för att de ska bli så lättillgängliga som möjligt för örebroarna, säger Christopher Jennebo.

Enklare hantering och bättre översikt för kunderna
Idag hyr många kunder så kallade ståndarrör och hämtar vatten via brandposter. Ståndarrör är tunga och svårhanterliga och behöver tas med i fordonet. På betalstationerna kan vattenslangen till tanken istället kopplas direkt till ett uttag. Det ger kunderna en enklare hantering när de ska fylla på vatten.

– Betalstationerna är öppna dygnet runt, året om. För att kunna hämta och köpa vatten registrerar du dig som kund och hämtar ut en nyckel på kommunens förråd på Aspholmen i Örebro. Nyckeln fungerar på samtliga betalstationer och vattenuttaget faktureras enligt aktuell VA-taxa, förklarar Christopher Jennebo.

Fakturorna från betalstationerna ger också kunden en bättre översikt över mängden vatten som hämtats ut samt när och av vilket arbetsfordon. Dessutom behöver kunden inte längre betala årsavgift för att hyra ståndarrör för att hämta vatten.

Här finns kommunens betalstationer:

  • Skvadronvägen 13 på Aspholmen
  • korsningen Glanshammarsvägen/Genvägen på Norr
  • pumpstationen på Heliumgatan i Vivalla på Väster
  • mittemot Tybblelundshallen, vid Svalsjöparken på Universitetsgatan, på Öster
  • brandstationen i Odensbacken

På orebro.se finns en karta som visar var betalstationerna ligger.

Lokalt | Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in