Nya laddstationer för elbilar i Nora kommun

Av på 26 maj, 2021
Till sommaren erbjuder kommunen fler platser att ladda din elbil på.

Till sommaren kommer Nora tätort få nya laddstationer för elbilar, på tre platser kommer det finnas möjlighet att ladda sin elbil. Installationen medfinansieras av Naturvårdsverket genom bidrag från Klimatklivet.

Det rör sig om sex laddstationer med totalt 12 uttag för laddning av elbilar. Varje laddstation stödjer 22 kilowatt vilket innebär att respektive fordon får tillgång till 11 kilowatt när två bilar laddar samtidigt. Laddstationerna är inte snabbladdande.

− Det är fantastiskt roligt att dessa äntligen kommer på plats och vi ser redan idag att andra fastighetsägare har påbörjat arbetet med att skapa laddplatser åt sina hyresgäster, säger kommunstyrelseordförande Tom Rymoen (M).

Laddstationerna finns utplacerade vid tre platser i Nora. Två laddstationer med fyra uttag på torget i Nora, tre stationer med sex uttag på ställplats/parkering nedanför Skojarbacken och en station med två uttag på övre parkeringen vid Bryggeriet.

− Det är roligt att vi skapar förutsättningar för invånare och turister att ladda sina elbilar, det är också ett viktigt steg för att uppnå klimatmålen, säger kommunalråd Solveig Oscarsson (S).

Klimatklivet är ett bidrag som delas ut till lokala och regionala investeringar för att minska utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Bidraget delas ut av Naturvårdsverket.

Länet | Nora
Örebronyheter

Källa Nora Kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in