Nya symboler för avfallshantering – i hela länet

By on 20 juni, 2022
Foto: Örebro kommun

Nya, gemensamma symboler för avfallshantering ska göra det enklare för invånare i hela Örebro län att sortera sitt avfall.

Det har tidigare inte funnits något gemensamt skyltsystem för avfallshantering i Örebro län. Olika system och symboler på olika platser i länet har gjort det svårt att sortera rätt. Därför har Örebro kommun, Sydnärkes kommunalförbund, Kumla kommun och Samhällsbyggnad Bergslagen samarbetat för att införa nya, gemensamma symboler för avfallshantering.

– De nya skyltarna ska göra det enkelt för alla att sortera rätt och skapa igenkänning oavsett om man är i till exempel Laxå, Kumla eller Örebro. Målet är också en ökad återvinning och ökade möjligheter att nå en cirkulär ekonomi, säger Hans Bengtsson, planerare på Örebro kommun.

Samarbetet mellan de olika kommunerna sträcker sig även till andra områden inom avfallshanteringen:

– Skyltprojektet med gemensamma symboler och begrepp på våra återvinningscentraler är en bra manifestation av vårt länssamarbete där vi förutom skyltprojektet även samarbetar med gemensam kommunikation i olika kanaler, samt utbyter erfarenheter inom våra olika kundtjänster och arbetet på våra återvinningscentraler. Vi ser en rad utvecklingsmöjligheter i det här samarbetet i framtiden, säger Magnus Ivarsson, som är förtroendevald i styrgruppen länssamarbetet för Kumla kommun.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login