Nyckelpersoner tillbaka till Sonat

Av på 4 december, 2018
Mattias Norin och Joakim Restadh

Sonat möter framtiden genom att stärka sin ledningsgrupp med nygammal spetskompetens. Joakim Restadh, CTO för Sonat och Mattias Norin, vd för dotterbolaget Sonat Consulting, har tidigare arbetat i bolaget och stärker åter organisationen. 

Sonat har alltid strävat efter att ligga i framkant och att låta akademisk höjd möta operativ erfarenhet. Ökad och specialiserad efterfrågan kräver kunskap.

I en omvärld där digitaliseringen växer sig starkare dag för dag blir det extra viktigt att, i en bransch som vår, säkra upp med rätt kompetens för att möta nya krav. Som specialister inom logistik och Supply Chain Management är Sonat en ledande utvecklingspartner, säger Malin Persson, vd för Sonat.

Ny vd för Sonat Consulting
Mattias Norin har lång och bred erfarenhet av stora strategiska uppdrag inom Supply Chain Management. Nu blir han vd för dotterbolaget Sonat Consulting. Mattias har en gedigen bakgrund inom Consumer & Retail samt e-handel, men har också arbetat med projekt inom tillverkande industri. Han har tidigare arbetat på Sonat på olika nyckelpositioner, som senior konsult, affärsansvarig och har dessutom utvecklat verksamheten inom Retail. Han var också tidigare en del av Sonats ledningsgrupp.

Ett starkt Sonat
Sonats konsultverksamhet har tidigare varit integrerad i organisationen. Verksamheten är en mycket viktig del i Sonat tillväxtstrategi och för att skapa ett fokus läggs den nu som ett helägt dotterbolag. Rekryteringen av Mattias, som känner företaget mycket väl och med många års erfarenhet som managementkonsult, skapar förutsättningar för att utveckla en stark och professionell konsultverksamhet som drivs helt i linje med Sonats övergripande strategi.

– Jag är otroligt energifylld och förväntansfull inför min nya roll. Sonat har alltid varit ett spännande bolag och jag känner starkt för företaget och vår framtid. Mina utmaningar framåt är att tydliggöra vårt erbjudande mot marknaden och skapa framgångsrika samarbeten tack vare rätt kompetens och ett starkt ledarskap, säger Mattias.

Utmanande digitalisering
Sonat har också utsett Joakim Restadh till ny CTO. Under åren 2004 till 2010 var Joakim It-chef på Sonat. Nu kommer han närmast från Enfo där han varit SVP för Digital transformation i Norden. Joakim har bland annat ansvarat för affärsenheten Connect. Digitalisering handlar inte bara om teknik utan även om organisationens förmåga att förändras. Nu skapas ett dedikerat team med syfte att arbeta med just digitaliseringen med Joakim i spetsen.

– Sonat har en mycket stark position på den snabbt föränderliga och växande marknaden som drivs av digitalisering. Det är en utmaning, säger Joakim. Framtiden ser ljus ut och de tjänster som vi har på marknaden kommer vara mer och mer eftertraktade. Jag ser fram emot att få vara med på denna resa tillsammans med Sonats alla duktiga medarbetare, fortsätter han.

Joakim Restadh började som CTO på Sonat i oktober och Mattias Norin tillträder sin tjänst som vd för Sonat Consulting den 3 december 2018.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in