Nypremiär för monolog om vänskap med förhinder på Bergslagens minsta teater

Av på 25 september, 2021
Magnus Wetterholm i "Det kom så mycket emellan". Foto: Dragan Popović

Lördag 2 oktober öppnar Bergslagens minsta teater igen och låter ridån åter gå isär. Pjästiteln ”Det kom så mycket emellan” talar sitt egna tydliga språk då teatern förra året endast kunde ge fyra förställningar innan restriktioner satte stopp för verksamheten.

I Teaterfoajén i Nora finns Stadra Teaters experimentscen – en miniteater som ger möjlighet att spela i ett riktigt nära format. Med 16 i publik blir en föreställning utsåld.

Lördag 2 oktober är det nypremiär på ”Det kom så mycket emellan” – en monolog för garderob och en röst av Ylva Eggehorn med Magnus Wetterholm i rollen som Christer. Efter premiären spelas uppsättningen alla onsdagar och torsdagar fram till 9 december – sammanlagt 21 föreställningar

”Det kom så mycket emellan” – om en vänskap med komplikationer

När ridån går upp möter publiken Christer, en man i medelåldern, som inne i sin garderob fått för sig att leta efter något kvarglömt. Men vad var det? Ja, just det, några viktiga noter när nu musiken ständigt ringer i hans öron. Men där finns också en önskan att få rensa upp i sitt liv – och vem vill inte det!

Trots ständiga avbrott i letandet leder Christers sökande till slut till en möjlighet för minnen att träda fram och han kommer nära sin egen sköra punkt. Där det går att möta sig själv, och där minnet kan låta hans bästa vän tydligt få träda fram.

Det handlar om en vänskap med komplikationer, för det var ju också hans vän som en gång i tiden förde Christer bort från den stora kärleken. Pjäsen utspelar sig under 50 minuter och är en berättelse om att finna nycklar till sitt liv och till sina minnen.

”Vår unika miniscen, med ett scendjup om en meter och med bredd och höjd på två meter, ger publiken möjlighet till speciella upplevelser och där scen och aktör kan komma nära på ett unikt sätt. Med inspiration från svenskt 20-tal à la Swedish grace har vi prytt vår scen med en röd sammetsridå och med en dekorerad prosceniebåge”, skriver Stadra Teater i ett pressmeddelande.

Premiär lördag 2 oktober kl 19.00. Spelas hela hösten alla onsdagar och torsdagar kl 19.00.

Kultur | Nora
Örebronyheter

Källa LindKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in