Odla egen potatis lätt och läckert

By on 7 februari, 2024
Lätt, läckert och lyxigt att odla egen potatis. Blomsterlandet har ett brett sortiment och tillbehören som hjälper dig.
Arkivbild

Potatis hör till det enklaste du kan odla, det är dessutom få grödor som ger så riklig skörd för en så liten insats. Välj själv, en primördelikatess att njuta i midsommartid eller mustig vinterpotatis i gratäng och mos.

Variationen är stor och sorterna många att välja på. Blomsterlandet har ett stort sortiment av sättpotatis av certifierat, friskt utsäde från svenska odlare

I år vill man slå ett extra slag för Årets Potatis 2024, ’Laura’. Hon utses av gården Larsviken på Kullahalvön tillsammans med trädgårds- och matskribenten Hannu Sarenström. ’Laura’ är en potatis med rund, fyllig potatissmak, med smak och konsistens som påminner om potatisen som odlades förr. Passar att både koka, ugnssteka, fritera, baka och mosa. ’Laura’ är dessutom en dekorativ knöl med sitt rosaskimrande skal och gyllenfärgade inre.

För den som vill snabbodla och säkra hemodlad midsommarpotatis, rekommenderar man att odla några potatisar i hink. Välj en extra tidig primörpotatis för expressodlingen.

Blomsterlandet är glada att åter kunna erbjuda ’Early Puritan’ som primörsort, den har under några år varit borta ur sortimentet på grund av torka hos sättpotatisodlarna.

’Early Puritan’ har odlats i över 100 år och är den klassiska midsommarpotatisen. Utmärkande är en tidig, rik skörd av jämnstora, vackra små potatisar med vitt, fast fruktkött och en fin, mild potatissmak.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Blomsterlandet

You must be logged in to post a comment Login