ÖHK tappade ledningen mot Luleå

By on 31 oktober, 2013

Örebro hockey fortsätter att tappa poäng och mark i SHL. Ikväll hade man en säker 3-1 ledning mot gästande Luleå. Men ÖHK tappade kontrollen på matchen och förlorade på straffar.

Det är inte roligt att vara ÖHK-supporter i dagsläget, efter en bra start på säsongen har de rödvita tagit tre poäng på sju matcher. Spelet har dock blivit bättre, men ÖHK måste lära sig att stänga matcherna när de har ledningen.

Andra ljuspunkter i kvällens match är att nyförvärven fortfarande levererar, Daniel Sondell och Tim Wallace gjorde var sitt mål. På presskonferensen frågade en journalist tränare Patrick Ross om klubben planerade att köpa in några nya spelare. ”Fråga sportchefen” svarade Ross.

Om nu det är en lösning som hjälper återstår att se. Klubben måste iaf göra några förändringar innan krisen i laget blir djupare. Sett efter de två senaste matcher borde man inte göra några förhastade saker, men en seger skulle Örebro behöva.

Det var ett hungrigt och piggt Örebro som inledde matchen i Behrn Arena. Laget åkte skridskor och låg på bra. Luleå svarade genom att försöka spela sig ur försvarszon och komma på kontring.

Örebro fick ett powerplay 6 min in i perioden. Där hittade Tim Wallace målet efter en snabb spelvändning i anfallszon. 1-0 till ÖHK

Martin Johansson fick en ful smäll och var tvungen att lämna isen, efter den incidenten blev Örebro griniga och spelade fysiskt mot Luleå. Flera hårda tacklingar delades ut. Periodresultatet blev 1-0

Örebro fortsatte att ha ett grepp på Luleå i den andra perioden. Bortalaget hade svårt att skapa några farliga målchanser. När väl ett skott kom igenom stod Tim Sandberg i vägen.

Mot slutet av perioden fick Luleå ett powerplay, det var en av få stunder under matchen som bortalaget lyckades etablerar ett spel i Örebros zon. Resultat var fortfarande 1-0 till ÖHK efter att perioden var över.

I den tredje perioden lossnade målskyttet i matchen. Örebro tog ledningen med 2-0 när Anders Eriksson drog till med ett hårt skott. Luleå svarade snabbt, Linus Klasen reducerade och gav bortalaget hopp.

Sedan bjöd Bellissimo ÖHK på ett mål. Daniel Sondell sköt ett skott som Luleåmålvakten borde ha tagit. Efter det började hemmalaget slappna av. Mot Luleå kan det vara farligt.

Cam Abbott satte 3-2 och Luleå fick vittring, laget pressade på och såg betydligt farligare ut än tidigare under matchen. Per Ledin tog matchen till övertid när han satte 3-3 för Luleå

Sudden och straffar
Det blev en mållös övertidsperiod, Örebro fick spela de sista 20 sek i powerplay men det var försent. Luleå kunde vinna på straffar efter att Cam Abbott satte sin straff.

Martin Johansson blev den siste straffläggaren för kvällen, han satte sin straff i stolpen och Luleå kunde vinna med 3-4.