Okoncentrerat Örebro HK förlorade mot IK Oskarshamn

By on 23 augusti, 2022

Under tisdagen var det dags för Örebro HK:s tredje försäsongsmatch inför SHL 2022/2023 och denna gång mötte man IK Oskarshamns.

Örebro vann sin senaste försäsongsmatch mot Brynäs med 2-1 och trots vinst var huvud tränaren Niklas Eriksson inte helt nöjd med prestationen. Oskarshamn hade en vinst och en förlust hittills under försäsongen och var sugna på ännu en skalp.

Tyvärr hade streamen från matchen en del övrigt att önska samt att det fanns dåligt med statistik från Vimmerby ishall så utvisningarna redovisas ej här.

Den första perioden började i ett högt tempo, kanske lite högre än vad lagen var redo för då spelsekvenserna blev ganska korta och där Örebro kunde ta ledningen redan i den andra minuten genom Kristian Näkyvä. Men Oskarshamn var snabba att replikera och kunde i den tredje minuten kvittera och knappt en minut senare ta ledningen till 2-1. Spelet böljade sedan fram och åter tills Örebro i den nionde minuten kunde kvittera 2-2. Efter målet fortsatte det svängiga spelet men lite mer åtstramat så några fler mål blev det inte. Första perioden slutade 2-2.

Det blev mer tillknäppt i början av den andra perioden men i den nionde minuten fick Oskarshamn en straff som man dock inte kunde förvalta då den sköts i utsidan av stolpen. Oskarshamn drog på sig flera utvisningar och i det fjärde powerplayet på raken för Örebro kunde Rodrigo Abols sätta ledningsmålet 2-3. Strax efter fick Oskarshamn sitt första powerplay och kunde då kvittera 3-3. Efter målet blev spelet åter väldigt svängigt där lagen bytte chanser men det blev inga mål och andra perioden slutade 1-1.

Örebro började den tredje perioden starkt och i den fjärde minuten kunde Rodrigo Abols åter ge bortalaget ledningen 3-4 efter ett snyggt skott. Perioden fortsatte med ett vist övertag för Örebro som länge såg ut att ha koll på läget, men i den 13 minuten kunde Oskarshamn kvittera. Nu följde jakt på vinst för båda lagen, men Örebro fick en utvisning mot slutet av perioden och den slutade 1-1 och matchen gick till förlängning.

Örebro fick börja förlängningen med 36 sekunder i spel 4 mot 3 men det löste man. Nu följde spel 3 mot tre en stund innan Rodrigo Abols åkte på en utvisning och det var åter powerplay för Oskarshamn. Spel 4 mot 3 och med bara sekunder kvar av utvisningen satte Oskarshamn vinnarmålet 5-4.

På det hela en ganska plottrig och ostrukturerad match från båda lagen och jag tycker att Örebros båda inledande matcher har varit bättre från deras sida. Förutom tio minuter i tredje perioden när Örebro hade ganska bra koll på läget så kändes spelet okoncentrerat och slarvigt så nu måste man verkligen tillbaks till den grund som laget skall stå på den här säsongen. Jag kan inte säga att någon spelare var bättre eller sämre än den andra utan det var laget som helhet som föll, att man dessutom drar på sig utvisningar i slutminutrarna samt i förlängningen gör inte intrycket bättre.

Nästa försäsongsmatch spelas onsdagen den 7 september.

Matchfakta IK Oskarshamn vs Örebro HK

• 01:13 Mål Örebro, Kristian Näkyvä 1-0
  • 02:39 Mål Oskarshamn, Johan Johansson kvitterade 1-1
  • 03:29 Mål Oskarshamn, David Quenneville gav hemmalaget ledningen 2-1
  • 8 minuten Mål Örebro, Oliver Eklind kvitterade 2-2

Första perioden slutade 2-2

• 9 minuten Mål Örebro, Rodrigo Abols satte 2-3. I powerplay.
  • 11 minuten Mål Oskarshamn, Hynek Zohorna 3-3. I powerplay.

Andra perioden slutade 1-1

• 3:32 Mål Örebro, Rodrigo Abols satte 3-4.
  • 13 minuten Mål Oskarshamn, Lukas Pilö kvitterade 4-4.

Tredje perioden slutade 1-1