Öppna upp med höstens kurser

By on 14 augusti, 2021

Öppna upp med höstens kurser! Lustfyllt lärande i vardagen med Medborgarskolan i Värmland och Örebro.

Eritreansk kaffeceremoni, sjömanssånger och jazzfunk. Trolleri, spela banjo eller en kurs med hunden? Det är några guldkorn bland höstens nyheter hos Medborgarskolan i Värmlands- och Örebro län. De samsas med tidlösa klassiker som språk, måleri och släktforskning. I helgen dimper höstens rykande kursprogram ned i brevlådorna.

”Vi vet att människor vill träffas, och nu, ännu oftare, både på gamla och nya sätt. Under pandemin har vi kontinuerligt anpassat vårt utbud efter förutsättningarna. Det är något vi tar med oss framåt och står redo i startblocken för att alltid vara relevanta!” – Johan Öhman, verksamhetschef folkbildningen

Ett axplock av höstens nyheter

Det finns en stor längtan efter mänskliga möten och lustfyllt lärande som kryddar vardagen. Nedan är ett urval av höstens nyheter:

  • Falun dafa – kinesisk traditionell qigong
  • Sjömanssånger
  • Förarbevis för vattenskoter
  • Jazzfunk
  • Eritreansk/etiopisk kaffeceremoni
  • Trolleri
  • Måla ett andetag – en kreativ resa genom bilden

Tidlösa klassiker och flexibilitet

Nyhetens behag i all ära, men det finns även en laddad arsenal av omtyckta klassiker som keramik, yoga och kurser i språk från världens alla hörn. Ett växande område är kurser med hunden där Medborgarskolan satsar för att möta efterfrågan ytterligare. Utbudet sträcker sig över veckans alla dagar, året om och med tider som passar vardagens utmaningar. Ännu en möjlighet som påskyndats av pandemin är det tilltagande erbjudandet inom distans där det ges tillfälle att delta där det passar deltagaren.

Kultur | Lokalt/Länet
Örebronyheter

Källa Medborgarskolan
Fortsatta åtgärder för fysiska träffar
Pandemin existerar fortfarande och det finns fortsatt restriktioner med åtgärder för att motverka smittspridning. Det är viktigt att verksamheten bedrivs på ett tryggt och säkert sätt för deltagare, ledare samt personal.

You must be logged in to post a comment Login