Öppningsfest för sommarsäsongen

By on 7 juni, 2023
Svenskkoreanska konstnären Woobock Lees har vernissage för soloutställningen Andens rörelse.
Bild: LindeKultur

Lördag 17 juni kl 11-14 bjuder Frövifors Pappersbruks museum in till öppningsfest för sommarsäsongen 2023 med koreanskt kök, dansföreställning och vernissage på två av sommarens konstutställningen – Andens rörelse med verk av svenskkoreanska konstnären Woobock Lees och Örebro konstskolas residens.

”Vi välkomnar nya och gamla besökare till sommarens öppningsfest! I år inviger vi med vernissage av den svenskkoreanska konstnären Woobock Lees soloutställning Andens rörelse. Skapat för detta unika tillfälle visas även dansföreställningen med samma namn, komponerad och koreograferad av Maja och Maria Josefsson. Det koreanska temat följer även med in i munnen för den som vill njuta av det koreanska köket. Bulgogi med ris och Kimshi står på menyn!”, skriver Frövifors Pappersbruksmuseum i inbjudan,

I caféets utställningssal öppnar också en mindre utställning med Örebro konstskolas elever, som under våren gästat museet för att undersöka papprets tillblivelse. Nya delar i museets satsning för barn och unga i utställningen Pappersfabriken invigs även i maskinhallen. Här finns med andra ord allt möjligt att upptäcka!

11.00 Invigning av sommarsäsongen tillsammans med Frövifors Musikkår:
Vi samlas utanför museets port med tal från museichef Mikael Tiderman och öppnar sedan tillsammans sommarsäsongen!

11.15 – 11.30 Konstnärssamtal med Woobock Lee:
På scenen i caféet samtalar museets curator Pernilla Hjelt med Woobock Lee om hennes långa konstnärskap och andlighetens plats i hennes konstnärliga skapande.

11.30 – 11.45 Konstnärssamtal med Örebro konstskolas elever:
På scenen i caféet samtalar museets curator Pernilla Hjelt med konstnärerna Margaretha Fintling, Else Månsson, Cassandra Rickardsson och Ann-Charlotte Svensson från Örebro Konstskola om upptäckter som gjorts och verken som skapats under residenstiden på museet.

12 – 12.30 Dansföreställningen Andens rörelse:
Baseras på konstnären Woobock Lees konstnärskap, där hon med handens rörelse gör en tidsresa. Energin som hon överför i sina rörelser, i trycket och värmen från hennes händer ser hon som en bön, en meditativ process där hennes tankar och böner vävs in i konsten. En andens rörelse i hand och ting. Musik: Maja Josefsson koreografi: Maria Josefsson.

Kultur | Frövi
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login