Örebro GF KIF vann dubbla guld

By on 2 juli, 2017

Örebro GF KIFs damer, KFUMs herrar från Stockholm och Örebros mixedlag är de nya SM-mästarna i truppgymnastik efter fantastiska tävlingar i en kokande Boråshall.

Örebro GF KIF vann dubbla guld
Det var Örebros dag idag. Med högsta poängen i alla tre grenarna försvarade de sitt SM-guld från förra året i SM-tävlingarnas damklass. 

På andra plats placerade sig GT Vikingarna från Lidingö och kommer tillsammans med Örebro att representera Sverige på NM i Lund i november. 

Trea kom GK Motus-Salto från Malmö.

I år hade Örebro även ett lag med i den mixade klassen och också här blev det guld för föreningen före GK Motus-Salto från Malmö och Brommagymnasterna från Stockholm. Örebro tog hem guldet bland annat genom mycket fina och svåra varv i hopp och tumbling, där ett av de svåraste varven någonsin på en svensk trupptävling visades upp.

– Vi är ett sammansvetsat lag både bland damerna och mixen, där många har tränat tillsammans sedan de började på gymnastik och vi är så nöjda med dagens tävling. Man brukar säga att man alltid kan göra något bättre, men det är knappt att de skulle gått idag, berättar en glad och lycklig Alexander Forsberg som är en av tränarna i båda lagen.

Tronskifte på herrsidan
I många år har Brommagymnasterna från Stockholm dominerat svensk truppgymnastik på herrsidan. Idag var det KFUM från Stockholm som var bäst och gick segrande ur tävlingen med bästa poäng i alla tre grenar. Brommagymnasterna kom tvåa och tredjeplatsen gick till GF Fram från Helsingborg.

– Vi har gjort allt rätt idag. Från väckning, uppladdning, förträning och hela tävlingen. Vi började med ett riktigt bra fristående och sen red vi på den vågen genom hela tävlingen. Vi har en jämnhet i hela laget och vi har verkligen jobbat på kvalitet hela vägen och det var en bra stämning med fokuserade och lugna killar idag, berättar Anders Frisk, en av tränarna i KFUM, som tog sitt första SM-guld sedan 2012.

NM-lagen klara

Förutom att SM-titlarna stod på spel var dagens tävling också uttagning till de nordiska mästerskapen dit de två främsta lagen i varje klass kvalificerade sig. Lagen som kommer tävla på NM som går på hemmaplan i Lund är:

  • Damer: Örebro GF KIF, Vikingarna
  • Herrar: KFUM, Brommagymnasterna
  • Mixed: Örebro GF KIF, Motus-Salto

Sport | Gymnastik
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login