Örebro HK tog tre viktiga poäng

By on 23 februari, 2021
Arkivbild.

Under tisdagen tog Örebro HK emot Djurgårdens IF hemma i Behrn Arena för den 43 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro förlorade senast hemma mot Leksand i en match som man ledde till tredje perioden och laget hade haft svårt att få till stabiliteten i spelet och blandar friskt mellan mycket bra prestationer till ganska mediokra. Djurgården vann senast mot Luleå men har även de blandat friskt gällande resultaten.

Matchen inleddes ganska jämnt men med ett vist övertag för Djurgården, det var dock Örebro som kunde sätta det första målet i den 13 minuten genom Nick Ebert och hemmalaget tog ledningen med 1-0. Efter målet fortsatte Djurgården att skapa chanser och det var Djurgården som skapade chanserna i perioden men bara Örebro som gjorde mål så perioden slutade 1-0 till Örebro.

Den andra perioden blev en jämn historia där Örebro fått bättre ordning på spelet så att Djurgården inte kunde trycka tillbaks dem lika mycket det blev dock inte några mål i denna period som trots det var ganska fartfylld och se värd. Andra perioden slutade 0-0.

Även i den tredje perioden var det jämnt men med ett visst övertag för Djurgården, men Örebro spelade bra och framför allt Jhonas Enroth som gjorde en mycket bra match och såg till att Djurgården blev utan mål i perioden och där med att Örebro vann matchen med 1-0.

Detta var en match där Djurgården dominerade spelet med där Örebro med disciplinerat spel och en storspelande Jhonas Enroth lyckades freda det egna målet samtidigt som man lyckades sätta ett mål genom Nick Ebert redan i första perioden. Det såg ganska mörkt ut för Örebro flera gånger under matchen men det var skönt att se att man inte vek ned sig utan fortsatte att jobba, något som kommer behövas framöver. Nu gick Örebro upp på en femteplats i tabellen och är åter klara för slutspel.

Nästa match spelar Örebro HK på Torsdag den 25 Februari hemma i Behrn Arena mot Rögle BK.

Matchfakta:

Första perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Borna Rendulic Holding. Powerplay Djurgården, inget resultat. 13 minuten mål Örebro, Nick Ebert satte 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 5-11 Djurgårdens IF

Andra perioden 14 minuten utvisning Djurgården, två minuter Henrik Eriksson Interference. Powerplay Örebro, inget resultat. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Joonas Rask Interference. Powerplay Djurgården, inget resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 6-9 Djurgårdens IF

Tredje perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Tripping. Powerplay Djurgården, inget resultat. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Holding. Powerplay Djurgården,

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 4-12 Djurgårdens IF

Matchen slutade Örebro HK 1-0 Djurgårdens IF
Skottstatistik matchen Örebro HK 15-32 Djurgårdens IF