Örebro HK föll efter blek insats

By on 22 mars, 2022

Under tisdagen åkte Örebro HK till Linköping för att ta sig an Linköping HC för den näst sista matchen av grundserien i SHL 2021/2022.

Örebro låg inför kvällens match på en sjunde plats och behövde vinst för att kunna ta sig om Färjestad och ta tillbaks sjätteplatsen. Bortalaget som vunnit sina två senaste matcher. Linköping å andra sidan låg på en 12 plats och behövde en vinst för att kunna ta sig till slutspel.

Det var Linköping som började den första perioden bäst och skapade snabbt några chanser, men Örebros försvar stod emot och laget kunde börja jobba sig in i matchen. Sedan följde ett ganska jämnt spel där båda lagen hade sina sekvenser, men det var Linköping som i slutet lyckades ta ledningen och perioden slutade 1-0 till Linköping.

Örebro kom ut starkt direkt i den andra perioden, men Linköping slog snart tillbaks och pressade tillbaks Örebro och i samband med powerplay kunde hemmalaget utöka sin ledning till 2-0. Linköping fortsatte att pressa Örebro och kunde i de 19 minuten sätta 3-0. Örebro gjorde en mycket blek andra period som slutade 2-0 till Linköping.

I den tredje perioden kändes Örebro ganska bleka och Linköping styrde spelet speciellt efter att man satt 4-0 med mindre än en minut på klockan. Örebro hade egentligen inte en chans att ta igen Linköpings övertag utan kändes mer som om man stod och tittade på. Perioden slutade 1-0 till Linköping som och vann matchen med 4-0.

En riktigt dålig match från Örebros sida då det bara var i den första perioden man kan ge dem godkänt. Jag vet inte men det kändes som om man var mer rädda för att förlora idag än vad man ville vinna. Nu måste man vinna mot Skellefteå och Färjestad förlora mot Växjö för att man skall kunna ro hem sjätteplatsen.

Nästa match spelar Örebro HK på torsdag den 24 mars hemma mot Skellefteå AIK.

Matchfakta Linköping HC vs Örebro HK

• 18.19 mål Linköping, 1-0 Patrick Russell.

Första perioden slutade 1-0 till Linköping
Skottstatistik första perioden Linköping HC 8 – Örebro HK 5

• 10.16 utvisning Örebro, två minuter Petr Zámorský Hooking. Powerplay Linköping, utan resultat.
  • 14.37 utvisning Örebro,Två minuter Marcus Hardegård Interference. Powerplay Linköping, mål 2-0.
  • 18.53 mål Linköping, 3-0 Christoffer Ehn.

Andra perioden slutade 2-0 till Linköping
Skottstatistik andra perioden Linköping HC x – Örebro HK x

• 00.44 mål Linköping, 4-0 Robert Lantosi.
  • 12.20 utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Tripping. Powerplay Linköping, utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 Linköping