Örebro HK förlorade efter straffar

By on 8 januari, 2022

Under lördagen åkte Örebro HK till Göteborg för att ta sig an Frölunda HC i den 32 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro som förlorat sin tre senaste matcher men som senast i alla fall såg bättre ut behövde komma tillbaks till vinnarspåret. Frölunda inte vunnit sina tre senaste matcher och som haft svårt med målskyttet var även de sugna på att vända sin trend.

Det var Frölunda som var det hetare laget under den andra perioden, men trots ett massivt tryck så var det Örebro som i den 13 minuten kunde ta ledningen genom Robin Kovacs. Men det varade inte länge för bara en minut senare kunde Frölunda kvittera. Frölunda fortsatte att pressa Örebro men perioden slutade 1-1.

Örebro kom ut betydligt bättre i den andra perioden detta trots att man fick börja i numerärt underläge. I den tredje minuten kunde också bortalaget åter ta ledningen genom Robin Kovacs som gjorde sitt andra mål. Efter målet jobbade sig Frölunda tillbaks in i matchen och efter en period med högt tryck från hemmalaget kunde de kvittera i den nionde minuten. Frölunda fortsatte pressa Örebro men perioden slutade 1-1.

Den tredje perioden blev en händelserik historia där Örebro började med att göra mål i den Femte minuten genom Joel Mustonen. Men i den nionde minuten kunde Frölunda åter kvittera i en ganska jämn period. Efter en hel del utvisningsdramatik som Örebro klarade bra så kunde Robin Kovacs sätta sitt tredje mål för kvällen och bortalaget var åter i ledning. Nu pressade Frölunda på hårt för att få till en förlängning och i den 16 minuten kunde man ännu en gång kvittera. Efter målet så jagade båda lagen ett ledningsmål och det var Frölunda som bara minuten efter kvitteringen kunde sätta ledningsmålet. Men Örebro hade inte gett upp och tog i slutminutrarna ut målvakten vilket med nio sekunder gav resultat och man kunde kvittera genom Linus Öberg och matchen gick till förlängning. Perioden slutade 3-3.

Förlängningen blev jämn fram till 2,31 då Kristian Näkyvä drog på sig en 2+2 minuters utvisning, Örebro klarade dock ut det numerära underläget och matchen gick till straffar.

Straffarna gick till Frölunda som gjorde det enda målet i straffläggningen så extrapoängen stannade hos hemmalaget.

Detta var en bra match från Örebro om man bortser från den första perioden då man inte hade mycket att säga till om, men man kommer inte vinna matcher om man tar så här många utvisningar. Örebro drog under matchen på sig 16 utvisningsminuter, detta skall jämföras med Frölundas två. Annars börjar laget kännas mer påslaget och Robin Kovacs var ju riktigt påställd ikväll och levererade tre mål. Nu väntar Oskarshamn hemma i Behrn Arena på Torsdag och jag hoppas att man kan ta med sig den intensitet man spelade den tredje med.

Nästa match spelar Örebro HK på Torsdag den 13 Januari mot Oskarshamns IK hemma i Behrn Arena.

Matchfakta Frölunda HC vs Örebro HK

Första perioden  13 minuten mål Örebro, Robin Kovacs satte 0-1. 14 minuten mål Frölunda, Jan Mursak kvitterade 1-1. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Roughing. Powerplay Frölunda, utan resultat. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Tripping.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Frölunda HC 11 – Örebro HK 5

Andra perioden Örebro började perioden med Nick Ebert utvisad. Powerplay Frölunda, utan resultat. Tredje minuten mål Örebro, Robin Kovacs satte 1-2. Nionde minuten mål Frölunda, Stefan Elliott kvitterar 2-2. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä, Fördröjande av spelet. Powerplay Frölunda, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Frölunda HC 12 – Örebro HK 6

Tredje perioden femte minuten mål Örebro, Joel Mustonen satte 2-3. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen Tripping. Powerplay Frölunda, utan resultat. Nionde minuten mål Frölunda, Nicklas Lasu  kvitterade 3-3. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Eber Holding. Powerplay Frölunda, utan resultat. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen Tripping. Spel 5 mot 3 Frölunda, utan resultat. Tionde minuten utvisning Frölunda, två minuter Joel Lundqvist Fördröjande av spelet. Spel 4 mot 3 för Frölunda, utan resultat. 13 minuten mål Örebro, Robin Kovacs satte 3-4. 16 minuten mål Frölunda, Johan Sundström kvitterade 4-4. 17 minuten mål Frölunda, Christian Folin satte 5-4. 20 minuten mål Örebro, Linus Öberg kvitterade 5-5.

Tredje perioden slutade 3-3
Skottstatistik tredje perioden Frölunda HC 7 – Örebro HK 12

Förlängningen tredje minuten utvisning Örebro, två + två minuter Kristian Näkyvä Tripping och Olämpligt uppförande. Spel 4 mot 3 Färjestad, utan resultat.

Förlängningen slutade 0-0
Skottstatistik förlängningen Frölunda HC 5 – Örebro HK 1

Straffar Robin Kovacs Örebro, miss. Max Friberg Frölunda, mål. Rodrigo Abols Örebro, miss. Johan Sundström Frölunda, miss. Linus Öberg Örebro, miss.

Straffarna slutade 1-0 till Frölunda

Matchen slutade Frölunda HC 6 – Örebro HK efter straffar.