Örebro HK förlorade mot AIK

By on 13 oktober, 2013

Det blev en 1-4 förlust mot AIK ikväll för Örebro. Bortalaget fick en drömstart när Victor Ahlström satte 0-1 efter 2.35. Oscar Ahlström satte 0-2 efter 5.50.

Ca 10 min in i matchen gick brandlarmet och arena fick utrymmas. Det var andra gången för säsongen som en match i Behrn Arena blivit avbruten, i hemmapremiären inträffade ett strömavbrott.

Matchen återupptogs och Örebro spelade bra trots underläget. AIK:s målvakt Daniel Larsson gjorde en bra match och räddade totalt 44 skott.

I den andra perioden kunde Björn Melin öka på AIK:s ledning till 0-3. Det var först i tredje perioden som Örebro kunde överlista Daniel Larsson. Justin DiBenedetto gjorde sitt femte mål för säsongen när han reducerade till 1-3.

Esa Pirnes kunde till slut sätta 1-4 efter att Örebro tagit ut målvakten. Nu kommer Örebro åka på en bortaturné med start i Linköping, efter fyra omgångar kommer laget återvända till Behrn Arena. Då möter de Färjestad.

Bild: Arkivbild Örebronyheter