Örebro HK fortsätter att kamma hem vinster

By on 30 januari, 2022
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK tog emot IK Oskarshamn i Behrn i kvällens match i omgång 35 i Svenska Hockeyligan, innan den här matchen hade man radat upp vinster och man kom till match med 16 gjorda mål på de tre senaste matcherna. Ser man till tidigare motstånd ska man inte vara förvånad över Örebro vinster, i kvällens match mot Oskarshamn fortsatte man vinnartåget på ett förtroendeingivande sätt.

Örebro kom ut för att trycka gasen i botten och inledde med ett massivt tryck mot Oskarshamn, en inledning där man tillät gästerna något över huvudtaget. Det tunga spelet höll i sig ca åtta nio minuter, tyvärr utan att man fick med sig något i målform. Efter den starten föll spelet tillbaka till ett mer ställningskrig och spelet blev gruffigare, bökigare. Ett spel som Örebro bemästrade bra och man kunde ta ledningen, bara fyra minuter kvar av perioden, ett resultat som stod sig tiden ut.

Den andra perioden blev jämnare än den första, men sett över hela den mittre perioden var Örebro det dominanta laget. Man satte två puckar, varav 3-0 målet var ett riktigt hockeygodis där nyförvärvet Nicholas Halloran gjorde sitt första mål i Svenska Hockeyligan.

I den sista delen av matchen stod Oskarshamn upp ordentligt där det blev grymt tajt och tätt, där inget av lagen släppte till allt för mycket. Oskarshamn fick styra och ställa för en kort stund när man fick spela powerplay i 2.10 minuter, men det var en stark defensiv från Örebro som gjorde det riktigt svårt och släppte inte till något av värde.

Sett till helheten var det Örebro som var det klart bästa laget från start, desto längre tiden gick kom Oskarshamn in i matchen men utan att hemmalaget tummade på spelkvalitén. Örebro gjorde det svårt, riktigt svårt för gästerna där man visade upp närhet mixat med fysik för att inte släppa till några större ytor för gästerna att komma fram på.

Nyförvärvet Nicholas Halloran kom fram ordentligt i matchen mot Oskarshamn, inte bara för 3-0 målet utan sett hur han tog plats på isen sett till 60 spelade minuter. Fortsätter han såhär så kommer han att hamna på listan över succevärvning, riktigt bra spelat.

Det här var Örebro tredje raka vinst efter uppehållet, islossningen fortsätter och även om man inte producerade speciellt många mål fick man med sig ytterligare tre poäng in på kontot. Tack vare det har man i nuläget 54 poäng med två matcher mindre spelade än just Oskarshamn som ligger på närmaste säker slutspelsplats, med just jagande Örebro på platsen precis bakom tre poäng bakom. Tajt tajt så det förslår, fortsätter Örebro såhär blir det garanterat slutspel, om inget oförutsett inträffar såklart.

I den 35 omgången spelar Örebro HK i Behrn Arena, man tar emot Timrå IK på Lördag 5 Februari 2022. Laget får några dagars vila, välbehövligt efter ett ganska tajt matchande.

Matchfakta Örebro HK vs IK Oskarshamn

• 3 minuten utvisning Örebro, två minuter Nicholas Halloran Crosschecking. Powerplay Oskarshamn, ingen utdelning.
  • 16 minuten mål Örebro, 1-0 Gustav Backström.
  • 17 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter William Worge Kreü Interference. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 8 – IK Oskarshamn 5

• 14 minuten mål Örebro, 2-0 Robin Kovacs.
  • 18 minuten mål Örebro, 3-0 Nicholas Halloran

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 13 – IK Oskarshamn 8

• 11 minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Hög klubb. Powerplay Oskarshamn, ingen utdelning.
  • 12 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Roughing. Spel 5 mot 3 i elva sekunder, ingen utdelning. Fortsatt powerplay Oskarshamn, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 0-0