Örebro HK inkasserade en värdefull trepoängare mot Växjö

By on 30 oktober, 2021

Örebro Hockey var tillbaka för match mot Växjö Lakers HC i Behrn Arena, lördagskväll och ett grymt bra tryck på arenan, kan det hjälpa fram till en trepoängare? ÖHK har två raka segrar med sig i bagaget, dock ska det tilläggas att det är knappa segrar där laget har fått med sig extrapoängen utan att riktigt övertyga. Men ikväll blev det revansch spelmässigt för hemmalaget då man steppade upp en hel del, en välförtjänt vinst efter mycket kamp där man visade vinnarskalle.

Det här var en av de bästa första perioderna på länge från Örebro Hockeys sida, fart och tyngd med bra tryck högt upp mot motståndarna. Det ska sägas att det var Växjö som var en aning spelmässigt bättre, med hemmalaget stod upp riktigt bra och hade med sig ledningen efter de första 20 minutrarna.

Växjö Lakers inledde den andra perioden i powerplay, något som utnyttjades och man kunde utjämna till 1-1. Efter det kom Örebro in i matchen på ett suveränt sätt där man växte in i spelet och kunde ta över, snabbt kreativitet spel gjorde att hemmalaget kunde ta ledningen med bara ett par minuter kvar av mittperioden.

Tredje perioden präglades av kamp, två lag som gick all in för att vinna och framförallt att inte ge motståndaren några fördelar. Det var Örebro som var det starkaste laget både mentalt och spelmässigt, Jani Lajunen satte spiken i kistan i den 20 minuten då han vallade via sargen från egen zon in 3-1 i öppet mål.

Förhoppningen att Örebro skulle studsa tillbaka infriades ordentligt, bara att Stefan Warg inte skulle komma till spel lät bra. Stefan är en ok spelare, en aning trög inte speciellt snabb. Det händer en hel del negativt runt honom i defensiven, det gör att motståndarna bjuds på farligheter som egentligen inte finns. Sett till kvällens match finns det egentligen bara positiv saker att säga, Örebro visade upp en helt annan nivå på sitt spel. Snabbhet, smarthet, man hittade varandra, en defensiv som var med på ett helt annat sätt när motståndarna anföll. Det är kul att se en defensiv som är följsam, som låter motståndarna spela runt utan att egentligen låta dem komma in i slottet. Den kombinationen ihop med Jhonas Enroth i Örebros mål gör att det inte släpps in några mål, samt att det måste kännas skönt att inte behöva tänka på några drällande backar framför sig.

Även framåt såg det ljust ut, många fina snabba spelvändningar där Växjö fick hänga med ordentligt. Hemmalaget spelade fyndigt där man stundtals fick till ett organiserat spel, man virvlade visade känslor och tog kampen. Som sagt var från målvakt Enroth och upp till offensiv zon var det en laginsats, inga tappade spelare som föll bort, riktigt bra.

Noterbart var Robin Kovacs smörpass fram till Linus Öbergs 2-1 mål, det var inget annat än världsklass då passen gick bara centimeter från motståndarnas klubbor från vänster sida till en framstörtande Linus, klockrent.

Nästa vecka väntar tre matcher med start Tisdag 2 November 2021 borta mot Linköping HC i den 16 omgången av Svenska Hockeyligan, visar man upp samma spel som man hade ikväll i Linköping då är det en till trea på kontot.

Matchfakta:

Första perioden 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Petr Zamorsky Slashing. Powerplay Växjö. 14 minuten utvisning Växjö, två minuter Hardy Häman Aktell Interference. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning. 15 minuten powerplay Örebro, 1-0 mål Emil Larsson. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Glenn Gustafsson Interference. Powerplay Växjö, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 6 – Växjö Lakers HC 2

Andra perioden inledde Växjö i powerplay, andra minuten mål Växjö, kvittering 1-1 Emil Forslund. 18 minuten mål Örebro, 2-1 Linus Öberg.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 8 – Växjö Lakers HC 6

Tredje perioden tolfte minuten utvisning Växjö, två minuter Andrew Calof Puck Out. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Tripping. Spel fyra mot fyra i tolv sekunder, ingen utdelning. 14 minuten powerplay Växjö, ingen utdelning. 18 minuten Växjö målvakten ut. 19 minuten målvakt Växjö in. 19 minuten målvakt Växjö ut. 20 minuten utvisning Växjö, två minuter Miika Koivisto Slashing. Utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Slashing. 20 minuten mål Örebro, 3-1 Jani Lajunen i öppet mål.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro