Örebro HK inledde veckan med viktig seger

By on 18 oktober, 2022

I den elfte omgången av Svenska Hockeyligan tog Örebro HK emot Skellefteå AIK i Behrn Arena, senast man ställdes mot Skellefteå var första oktober i Behrn Arena och då vann man. Örebro stod för en märklig insats senast borta mot Rögle, en insats som inte är bra nog för att vinna poäng, i kvällens match mot Skellefteå tog man en viktig seger i jakten på slutplacering.

Den första perioden blev inledningsvis en svängig tillställning där Örebro hade ett mindre övertag, desto längre perioden led desto mer tog Skellefteå över. Det hände inte direkt mycket under de 15 första minutrarna, i sist fem kom islossningen där det kom två mål och tre utvisningar spritt ganska jämnt mellan lagen. När signalen för första gick stod det 1-1 på resultattavlan.

Örebro började på bästa sätt där man utnyttjade sitt powerplay när man tog ledningen, nu höll det inte då Skellefteå kom tillbaka och kunde sätta på ett somt två mål för att vara tillbaka i förarsätet. Innan halva mittperioden var spelad hade Örebro kvitterat, 3-3 gjordes av Emil Larsson, resultat höll sig periodtiden ut.

Spelet i sista perioden var det Skellefteå som var det drivande men kunde inte få dit pucken, Örebro däremot fick det mesta med sig som gällde, att sätta pucken i mål. Nu slutade man matchen med att göra hela tre mål i sista delen, matchen vanns med 6-3.

Örebro var inte helt och hållet med när det kom till spel i fem mot fem, där man faktiskt mest var både tvåa och trea på pucken. Skellefteå som visade upp kvalité men inte riktigt spets, tur för hemmalaget att gästerna inte höll nivå. En styrka som Örebro har visat upp under de här inledande omgångarna är ett starkt powerplay där man faktiskt har stått för en hel mål, bara i den här matchen gjorde man två mål i den spelformen. Ska man se till huruvida Örebros insats räcker ända fram eller inte, är inte direkt svårt att förstå. Nej, med det här spelet där man måste förlita sig på att motståndarna inte är påslagna, gör inte att det kommer bli något längre slutspel. Man måste upp inte bara ett snäpp, som det såg ut under kvällens match mot Skellefteå kan det inte fortsätta. Nu spelar det inte någon roll i kvällsläget då det är målen som gäller, Örebro gjorde fler och det kom in tre sköna poäng på kontot och upp i tabellen till en fjärde plats.

Nu blir det upp till bevis på torsdag 20 oktober då Färjestad gästar Örebro, en match som kommer att spelas inför fullsatta läktare, 5 500 åskådare på plats.