Örebro HK kom tillbaka och vann i förlängningen

By on 12 oktober, 2023

Örebro Hockey föll ganska hårt sist mot Färjestads BK i ett kokande Behrn Arena, när det skulle avgöras blev de frånåkta helt enkelt där man inte orkade hela vägen. I kvällens match tog man emot Timrå IK i hemmaborgen, en match där man kom tillbaka två gånger för att vinna i förlängningen.

Det var inte ett Örebro som kom ut för att dominera matchen, istället var det gästande Timrå som snurrade ordentligt inledningsvis. Örebro svarade upp efter fyra fem minuter, där spelet jämnade ut sig. Nej, hemmalaget visade inte inte upp samma tempo, intensitet och fysiska spel man hade gjort innan förlusten mot Färjestad. Det såg ut som om att självförtroendet hade fått sig en törn, alternativt att man istället för att komma ut och brutalköra så skulle man växla upp över tid. Första perioden slutade 0-0.

Den förväntade tempoväxlingen från Örebros sida i den andra perioden uteblev, istället var det Timrå som tog kommandot för att styra spelet. Skottstatistiken under mittperioden blev 20 skott från Timrå och hela 6 skott från Örebro, bara den sa en hel del. Spelet från Örebros sida var under isen, tafatt klantigt och allmänt kladdigt utan att komma fram för att vara nära att göra mål. Perioden vanns av Timrå som kunde ta ledningen i powerplay i den elfte minuten, 0-1 stod sig perioden ut.

Örebro kom tillbaka i den tredje perioden, det var inte med mycket men man var med i matchen i alla fall. Man visade upp ett spel där kvitteringen till 1-1 kom i den sjätte minuten genom Jonathan Lekkerimäki, och nu såg det bättre ut. Men Timrå ville annat när de tog ledningen igen i den 15 minuten genom Robin Hanzl, Örebro fortsatte att mata på och man plockade ut målvakten i den 19 minuten. Ett spel som inte alltid leder fram till något bra, men den här gången kunde Örebro återigen kvittera fram till 2-2 och matchen togs till förlängning.

Som vanligt i en förlängning var spelet avvaktande där bägge lagen letade läge för att avgöra, nu var det Örebro och Axel Sundberg som fick läget där man avgjorde till 3-2 i den tredje minuten av förlängningen.

Det här var ingen bra insats från Örebros sida där man började riktigt viljelöst, där både tempo som koncentration saknades. Mycket tapp och slarv gjorde att ett formsvagt Timrå bjöds in i matchen där Örebro under stora delar fick jaga, såhär har man inte spelat tidigare. Det kan vara en reaktion från förlusten mot Färjestad, men det är något man måste skaka av sig och gå vidare. När Örebro har varit med för att både vinna och i alla fall ta poäng, har man startar mycket bra där man har cementerat insatsen genom mål och inställning.

Mot Timrå under kvällen var allt det där som bortblåst, men man lyckades hur som helst komma tillbaka i den tredje perioden. Två gånger också, för att matchen till en sudden death. Starkt att ta chansen när den dök upp, det visar någon sorts form av karaktär och man fick med sig två viktiga poäng. Kan Örebro dra nytta av den här övertidsvinsten, för att komma tillbaka till det spel man inledde Svenska Hockeyligan 2023/2024 så blir det bra. Det är självklart att man kommer att åka på förluster under en lång säsong, men att det ska se ut på det här sättet med en sån skillnad kvalité är inte ok. Det måste vara en jämnare nivå mellan förlust och vinst. Noterbart under kvällen var att ledande Färjestad förlorade borta mot Oskarshamn, det gör att Örebro bara är tre poäng bakom serieledarna.

På lördag 14 oktober 2023 möter Örebro MoDo på bortaplan i den tionde omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024.