Örebro HK närmare säker slutspelsplats

By on 5 februari, 2022
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey gått som tåget och jagar den där säkra slutspelsplatsen, i dagens omgång tog man emot Timrå IK i den 36 omgången av Svenska Hockeyligan. Örebro kom till match med tre raka vinster i bagaget och 14-2 i målskillnad, man fortsätter att vinna men det är tajtar till sig.

Örebro kom ut klart i den första perioden för att dominera spelmässigt, Timrå stod upp bra och kunde täcka upp det som kom i anfallsväg. Trots hemmalagets offensiv var det Timrå som kunde ta ledningen i ett powerplay. Timrå fortsatte att jobba sig in i matchen där det såg ut som att Örebros spel började fallera, med ca fem minuter kvar var det gästerna som hade det klart vassaste spelet och man skapade riktigt farliga chanser. Annat kan man inte säga om Emil Larsson som drog både back och målvakt för att få ett helt öppet mål, men på något sätt blev det stolpe ut i slutet av perioden. Ett tillbakatryckt Örebro kunde jobba sig ur underläget, när signalen för första perioden ljöd hade man fått till ett jätteviktigt mål när man kvitterade.

Den andra perioden blev till en enda lång kamp, böljande spel, tajt och bökigt. Fysiskt spel där inget av lagen bjöd på några öppna ytor, trots det hade Örebro en hel del bra chanser dock utan att göra mål. Sagan om Emil Larsson del II och målchanser fortsatte även i mittperioden, där blev han framspelad helt ren med en målvakt som inte var på plats, puck över.

Tredje perioden blev lik de två första inledningsvis, Örebro kunde ta ledningen i den sjunde minuten efter ett fantastiskt förarbete av Robin Kovacs som var hjärnan bakom målet. Det fysiska spelet fortsatte efter det, men desto längre spelet gick öppnades det upp. Timrå tog chansen i slutet att plocka ut målvakten för att få till ett överläge och få till en kvittering, istället var det Örebro som genom Jani Lajunen kunde sätta pucken i tomt mål och få med sig vinsten. Emil Larsson del III, jo i slutet av sista delen får den gode Emil pucken vid den högra stolpen med en målvakt som är på väg dit, då lyfts pucken i stolpen och ut. Bättre lycka nästa match.

Sett till hela matchen så blev det böljande och fysiskt till större delen, ett riktigt brunkarspel där inte något av lagen bjöd på något. Örebro kontrollerade större delen av matchen och var närmast att komma på mål, men man saknade det där sista lilla, skärpan. I kvällens match saknades Rodrigo Abols som spelar ishockey i OS för Lettland, trots det visade man upp att man kan vinna matcher, en viktig aspekt i jakten på slutspel. På tal om slutspel så är Örebro uppe på den sista säkra platsen för slutspel tack vare dagens vinst, man har samma poäng som Oskarshamn men bättre målskillnad och en match mindre spelad.

I den 37 omgången möter Örebro HK Leksands IF på bortaplan, torsdag 10 februari 2022 spelas den.

Matchfakta Örebro HK vs Timrå IK

• 02 minuten utvisning Timrå, två minuter Didrik Strömberg Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 07 minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Interference. Powerplay Timrå.
  • 08 minuten mål Timrå i powerplay, 0-1 Jens Lööke.
  • 19 minuten mål Örebro, 1-1 Jani Lajunen.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9 – Timrå IK 13

• 07 minuten utvisning Timrå, två minuter Viktor Lodin Hög klubba. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 11 – Timrå IK x

• 07 minuten mål Örebro, 2-1 Linus Öberg
  • 08 minuten utvisning Timrå, två minuter Pontus Åberg Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 10 minuten utvisning Timrå, två minuter Tim Erixon Tripping. Spel fem mot tre för Örebro i 40 sekunder.
  • 10 minuten timeout Örebro.
  • 10 minuten spel fem mot fyra för Örebro, ingen utdelning
  • 19 minuten målvakt ut Timrå, tom målbur.
  • 19 minuten mål Örebro, 3-1 Jani Lajunen.
  • 19 minuten målvakt in Timrå.
  • 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Gustaf Bäckström Slashing. Powerplay Timrå, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro