Örebro HK segrade mot HV71 i förlängning

By on 25 augusti, 2021

Under måndagen åkte Örebro HK till Jönköping och Husqvarna Garden för att ta sig an HV71 i den fjärde försäsongsmatchen inför SHL 2021/2022.

Örebro kom till kvällens drabbning utan Rodrigo Abols och Jonas Arntzen som spelade OS-kval med Lettland och Norge samt Juuso Puustinen och Robert Leino som var skadade.

Örebro var klart pressat under den första perioden men lyckades i den sjätte minuten under powerplay sätta 1-0 genom ett fint mål från Elias Ekström. HV71 dominerade annars perioden men periodresultatet blev fortfarande 1-0 till Örebro.

Det var ett bättre Örebro som kom ut till den tredje perioden men HV71 jobbade sig in matchen och pressade åter Örebro mot slutet, men det blev inget mål i andra perioden och den slutade 0-0.

Även i tredje perioden kom Örebro ut bra men åter tog HV skata över spelet och kunde i den nionde minuten kvittera genom Fredrik Forsberg 1-1. Båda lagen forcerade sedan för seger men det blev inga fler mål så HV71 vann perioden med 1-0 och det blev förlängning.

I förlängningen drog HV71 på sig en utvisning tidigt och i den andra minuten kunde Joel Mustonen sätta vinstmålet för Örebro som vann matchen med 2-1.

Starkt med en vinst trots avsaknad av flera tunga spelare det blev dock ingen bländande hockeymatch, men laget visade upp en bra kämpaglöd och inte att förglömma ett riktigt bra powerplay där båda målen kom. Det kommer bli intressant att se laget framöver, lite oroande är dock att truppen kanske känns lite tunn just nu.

Matchen slutade HV71 1-2 Örebro HK.