By on 2 mars, 2023
Arkivbild

Örebro HK åkte till Gävle för att under torsdagen ta sig an Brynäs IF i den 49 omgången av SHL 2022/2023.

Örebro förlorade senast hemma mot Växjö efter förlängning och behövde fortsätta ta poäng för att fålla sig kvar på sin fjärdeplats. Brynäs föll senast mot Luleå och var tvingade att vinna för att ta sig över kvalsträcket.

Det var Örebro som började den första perioden bäst och när man fick ett powerplay i den tredje minuten så kunde Emil Larson sätta 0-1. Efter målet så växlade Brynäs upp och skapade länger anfall i Örebros zon, men Örebro jobbade bra defensivt och kunde hålla hemmalaget på utsidan. Bortalaget fick nöja sig med att gå på kontring men första perioden slutade 1-0 till Örebro.

I den andra perioden började Örebro åter bra och efter att bortalaget klarat av ett boxplay kunde Mathias Bromé  fiska upp pucken direkt när han kom ut ur utvisningsbåset, fick ett friläge och utökade Örebros ledning till 0-2. Men precis som i den första perioden så tog Brynäs över initiativet och trots bra försvarsspel samt att Enrot storspelade så kunde hemmalaget i den 40 minuten reducera till 1-2. Andra perioden slutade 1-0 till Brynäs.

Brynäs jagade kvittering från start i den tredje perioden och man pressade Örebro hårt, och i den 53 minuten kunde då Brynäs kvittera 2-2. Nu följde en stark forcering från båda lagen och spelet blev ganska svängigt. Men även om båda lagen hade vassa chanser så gick matchen till förlängning.

I förlängningen så var det Örebro som tog tag i taktpinnen och i den 63 minuten kunde Rasmus Rissanen säkra extrapoängen 2-3.

En märklig match på många sätt där Brynäs pressade Örebro under stora delar av matchen, men där Örebro var mer precisa och effektiva. För vad skall man säga när skottstatistiken säger 42-20 till Brynäs. Det som dock oroar mig efter kvällens match är att vist hanterar man Brynäs press, men man har inga nycklar för att lösa upp dem något man måste jobba med. Nu behåller man sin fjärde plats i tabellen och har tre poäng ner till femte platsen inför matchen mot Luleå som krigar för sin plats i play in.

Nästa match spelar Örebro HK på lördag den 4 mars borta mot Luleå HF.