Örebro HK uppe i fyra raka vinster

By on 23 september, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey har börjat Svenska Hockeyligan 2023/2024s säsong på ett riktigt riktigt bra sätt, man har tre av tre vinster varav en avgjordes på straffar. Just nu är man uppe i norra Sverige där man har mött Luleå, i dagens match avslutar norrlandsturnén när man ställdes mot Skellefteå AIK. Det blev en grinig match där Örebro drog på sig nio utvisningar, trots det kunde man få med sig tre poäng hem.

Det såg ut som att det var ett ganska segt Örebro som kom ut i den första perioden, där man inledde med ett ganska avvaktande spel. Desto längre perioden led desto mer trappade man upp spelet, och som man gjorde det. I den nionde minuten kunde Örebro ta ledningen, det gjorde man genom Philip Holm som satte pucken i mål med ett slagskott till höger om motståndarnas målvakt. Man fortsatte det fina spelet där man mer eller mindre stängde ner hemmalaget, ett effektivt spel som gjorde att de blev nollade. Även burväktaren för dagen för Örebro Jonas Arntzen (hans första för säsongen), stod för en stabil insats under första tredjedelen. Det var Örebro som lekte hockey i slutet av perioden mot ett Skellefteå som mer eller mindre fick se sig själva om åskådare, när man gick till pausvila var Örebro i ledning.

Den andra perioden blev riktigt händelserik med fem utvisningar och två mål, ett för Örebro och ett för Skellefteå. Sett till Örebro så spelade man tryggt där man inte lät sig stressas, och man kunde utöka ledningen till 0-2 genom William Wikman i den fjärde minuten. Skellefteå reducerade till 1-2 i den tionde minuten, det gjorde man i spel med en mer på banan. Örebro lät sig inte stressas av det, man fortsatte sitt spel där man kunde hålla ledningen perioden ut.

I den tredje blev det än mer stök och bök, där bägge lagen var på varandra ordentligt. Örebro såg fortsatt trygga ut i spel, även om man drog på sig hela fem utvisningar dock utan att man släppte till något mål. Istället kunde man avgöra i den 19 minuten, där Mathias Bromé snappade upp ett misstag från Skellefteå i anfallszon och enkelt kunde lägga in Örebros tredje mål. Matchen slutade 3-1 till Örebro, och fjärde raka vinsten.

Det har var en match där grinigheten och ökade desto längre matchen led, mest syntes det på spelarna i Skellefteå som inte kom någonstans. Örebro spelade en bra hockey, tungt och med närvaro. Ett spel som gjorde att man inte tappade det helt, även om man drog på sig nio utvisningar!? Att man bara släppte in ett mål i numerärt under läge är en styrka, där visade man upp ett grymt bra boxplay. Nu ska det tilläggas att man hade lugnet själv målet, Jonas Arntzen som stod för en bra insats.

Nu har man fyra raka vinster och Örebro toppar tabellen, mumma om man håller på Örebro såklart. Kan hålla i den form man visar upp nu, och även självklart öka då man har 48 omgångar kvar. För det ska man ha med sig att alla andra lag inte befinner sig formmässigt som Örebro just nu, och man vill inte bli omkörd desto längre in i säsongen man kommer. Hur som helst en viktig vinst som stärker lagmoralen, kan man nu hålla skridskorna på isen och ödmjukt fortsätta framåt kan det här bära långt.

I den femte omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024 torsdag 28 september möter Örebro Malmö, det gör man i Behrn Arena.

Matchfakta Skellefteå AIK vs Örebro Hockey

• 01.46 Utvisning Örebro, två minuter Ludvig Larsson, Roughing.
  • 07.06 Utvisning Skellefteå, två minuter Elias Stenman, Hooking.
  • 08.53 Mål Örebro i powerplay, 0-1 Philip Holm.
  • 19.47 Utvisning Örebro, två minuter Robert Leino, Interference.

Den första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistiken för den första perioden Skellefteå AIK 6 vs Örebro Hockey 8

• 21.02 Utvisning Skellefteå, två minuter Oskar Nilsson, Tripping.
  • 23.14 Mål Örebro, 0-2 William Wikman.
  • 26.29 Utvisning Skellefteå, två minuter Zeb Fjorsfjäll, Crosschecking.
  • 27.48 Utvisning Örebro, Ludvig Larsson, High Sticking.
  • 29.13 Mål Skellefteå i powerplay, 1-2 Axel Sandin-Pellika.
  • 36.43 Utvisning Skellefteå, två minuter Theo Keilin, Hooking.
  • 37.01 Utvisning Örebro, två minuter Philip Holm, Hooking.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistiken för den andra perioden Skellefteå AIK 7 vs Örebro Hockey 11

• 42.28 Utvisning Skellefteå, fem minuter Oscar Lindberg, Interference.
  • 42.28 Utvisning Örebro, två minuter Hannes Björninen, Hooking.
  • 42.50 Utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen, Tripping.
  • 49.48 Utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen, Holding.
  • 53.14 Utvisning Örebro, två minuter Anton Olsson, Elbowing.
  • 58.05 Målvakt ut Skellefteå.
  • 58.21 Mål Örebro i tom målbur, 1-3 Mathias Bromé.
  • 58.21 Målvakt in Skellefteå.
  • 58.40 Målvakt ut Skellefteå.
  • 58.58 Timeout Skellefteå.
  • 58.58 Utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström, Hooking.
  • 60.00 Uvisning Skellefteå, fem minuter Axel Sandin-Pellika.
  • 60.00 Utvisning Skellefteå, två minuter Jonathan Pudas, Unsportsmanlike Conduct.
  • 60.00 Utvisning Örebro, fem minuter William Wikman, Roughing.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro