Örebro HK vann till sist mot HV71

By on 21 januari, 2023
Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey tog en värdefull trepoängare senast mot Timrå på bortaplan, en stark och viktigt vinst. I kvällens match tog man sig an HV71 i Behrn Arena, en match där man fick med sig tre poäng efter en tajt tillställning.

Det var Örebro som kom ut och spelade till sig den första perioden, det gjorde man genom ett ganska kreativt energirikt spel. HV71 tilläts komma till men inte på något direkt farligt sätt, det var helt enkelt hemmalaget som var klart bäst.

Att HV71 hade snackat ihop sig under periodvilan märktes tydligt i öppningen av den andra perioden, under de fyra första minutrarna hade man prickat stolpen och skapat ett jätteläge där Jhonas Enroth i Örebros mål fått göra en jätteräddning. Strax därefter gjorde HV en miss som Örebro kunde utnyttja i en spelvändning och utöka ledningen till 3-0 i den fjärde minuten, gästerna trampade på och reducerade i den sjunde minuten. HV71 var det bättre laget under andra perioden även om spelet gick i stå desto längre tiden gick, där inget av lagen stod för några större insatser.

I den sista perioden var det Örebro som totaldominerade inledningsvis, mitt i offensiven kunde HV71 snappa till sig pucken för att ytterligare reducera i en spelvändning i den femte minuten. Gästerna fick bra energi av målet och kunde spelmässigt ta över, där och då visade Örebro en bra defensiv samt att man hade en storspelande Jhonas Enroth i målet gjorde att man kunde stå emot anstormningen. HV71 plockade ut målvakten i slutet för att försöka komma ikapp, istället gjorde Rodrigo Abols sitt tredje mål och därmed ett hattrick i öppet mål. Även Mathias Bromé kunde även han sätta pucken i öppet mål, ett mål som betydde 5-2 och spiken i kistan.

Det här var en match där Örebro visade upp ett riktigt bra spel i den första perioden, dippade i mellanperioden för att svaja i den tredje. Spelmässigt för Örebro var det en ok insats där det gick både upp och ner, tur att man då hade en Jhonas Enroth i målet som stod för många bra räddningar samt att han hade sina bästa vänner ribba och stolpe med sig som även de hade en bra kväll. Även Rodrigo Abols som gjorde hat-trick stod för en godkänd insats, även om han i den andra perioden inte syntes till mycket.

Nu blev den här matchen onödigt spännande, för efter inledningsperioden och början på andra ska inte Örebro tappa spelet på det här sättet. Man ska inte bjuda in motståndarna, man ska efter att ha varit i en tremålsledning kan man inte slappna av och tro att det ska vara klart, det såg ut som det i alla fall. Resultatet 5-2 speglade inte alls matchbilden, en matchbild som var betydligt tajtare. Nu är det vinster som räknas och nu har Örebro vunnit två raka matcher, riktigt viktigt med tanke på att det faktiskt inte är många matcher kvar av grundserien.

Tack vare vinsten ligger Örebro på en femte plats i tabellen med 60 inspelade poäng, närmaste lag på play-in plats är Rögle som har 54 poäng. Sex poäng bakom alltså, bara två matcher.

Tisdag 24 januari 2023 spelar Örebro HK, borta mot Frölunda HC i den 36 omgången av Svenska Hockeyligan.


Matchfakta Örebro HK – HV71

Första perioden

 • 03.00 Utvisning HV71, två minuter Nicholas Shore, Slashing.
 • 05.06 Mål Örebro, 1-0 Rodrigo Abols.
 • 11.37 Mål Örebro, 2-0 Rodrigo Abols.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 11 – HV71 7

Andra perioden

 • 23.46 Mål Örebro, 3-0 William Wikman.
 • 26.34 Mål HV71, 3-1 Mikkel Bödker.
 • 38.03 Utvisning HV71, två minuter André Petersson, Tripping.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 9 – HV71 8

Tredje perioden

 • 44.45 Mål HV71, 3-2 André Petersson.
 • 47.35 Utvisning Örebro, två minuter Leo Carlsson, Interference.
 • 51.09 Matchstraff HV71, 20 minuter Nicholas Shore, Game Misconduct.
 • 55.28 Utvisning Örebro, två minuter Filip Berglund, Roughing.
 • 58.01 Målvakt ut HV71.
 • 58.07 Mål Örebro, 4-2 Rodrigo Abols.
 • 58.07 Målvakt in HV71.
 • 59.10 Målvakt ut HV71.
 • 59.23 Mål Örebro, 5-2 Mathias Bromé.
 • 59.23 Målvakt in HV71.

Tredje perioden 2-1 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 9 – HV71 10

Matchen slutade Örebro HK 5 – HV71 2
Skottstatistik matchen Örebro HK 29 – HV71 25

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login