Örebro hyllar kvinnohjärtat

By on 27 mars, 2023
Mångsidiga artisten Lili Öst underhåller.
Bild: 1,6 miljonerklubben

Hjärt- och kärlsjukdomar är en folksjukdom bland kvinnor som är en vanligare dödsorsak än bröstcancer, 18 april är det dags för en helkväll i Örebro med kvinnohjärtat i fokus.

Föreläsningar, inspiration, kunskap!

Bland annat berättar neuropsykologen Åke Pålshammar om vår fantastiska hjärna och kopplingen till hjärtat, mångsidiga artisten Lili Öst underhåller.

1998 – för 25 år sedan! – grundade Alexandra Charles 1,6 miljonerklubben för att öka informationen och sprida kunskap kring kvinnohjärtat och kvinnors hälsa.

Visste ni att idag dör kvinnor minst lika ofta som män i hjärtinfarkt, men ändå saknas de ofta i studierna och får sämre behandling?

För att samla in pengar till forskningen ordnar 1,6 & 2,6 miljonerklubben kunskapskvällar, ”Woman in red” , runt om i hela landet under mars och april. Syftet är förstås att öka medvetenheten kring kvinnors hälsa och framför allt kvinnors hjärta.

18 april är det dags för ”Woman in red” i Örebro där allt överskott går till insamlingsstiftelsen ”Kvinnor & Hälsa” med 90-konto. I år delar stiftelsen ut 500 000 kronor i stipendier till fem unga forskare som alla har kvinnohälsan i fokus. 

Kvällens program:

”Allt vårt hjärta rymmer: Kärlek, smärta, stress och ond bråd död…”

 En spännande föreläsning med Åke Pålshammar (neuropsykolog och hjärnforskare) och Emeli Åkerman (beteendevetare). Åke och Emeli berättar om den närmast ofattbara variation vi upplever när hjärta och hjärna samspelar. Exempel ges på läckra njutningar och upprörande ruskigheter!

 ”Tankeinspiration, forskning, skratt, och musik”

Underhållning med sångerskan, föreläsaren och coachen Lili Öst.

Modevisning med kläder från Eva Mode och Joseph Ribkoff

Under kvällen bjuds på mingelmat.

Örebro
Örebronyheter

Källa: 1,6 miljonerklubben

You must be logged in to post a comment Login