Örebro kommuns landsbygdspris delas ut

By on 4 december, 2023
Arkivbild

Under hösten har örebroarna kunnat nominera till Örebro kommuns landsbygdspris 2023, och nu är vinnarna utsedda.

Landsbygdspriset delas ut i samband med Landsbygdsdelegationens sammanträde torsdag 7 december 2023.

Landsbygdspriset delas ut i två kategorier, Örebro kommuns stora landsbygdspris och Örebro kommuns unga landsbygdspris för framgångsrikt företagande, samt ett hedersomnämnande.

…………….

Örebro kommuns stora landsbygdspris

Priset ska gå till en person, förening, företag, organisation, kommunal förvaltning eller kommunalt bolag som utmärkt sig genom att särskilt ha bidragit till en levande och utvecklande landsbygd och genom att fungera som inspirationskälla för andra.

Vinnaren får 10 000 kronor, diplom och blommor.

…………….

Örebro kommuns unga landsbygdspris för framgångsrikt företagande

Priset ska gå till en företagare i åldern 15–30 år som på ett framgångsrikt sätt har drivit företag med sin huvudsakliga omsättning på landsbygden. Verksamheten bör kännetecknas av entreprenörskap, nyskapande produkter eller tjänster, samt bidra till landsbygdens utveckling och gärna skapa arbetstillfällen.

Vinnaren får 10 000 kronor, diplom och blommor.

…………….

Örebro kommuns hedersomnämnande
Priset utdelas till person, företag, förening eller organisation som gjort hedervärda insatser för landsbygdsutvecklingen, men som av olika anledningar inte är aktuell för någon av de andra kategorierna. Det går inte att nominera till hedersomnämnandet.

Vinnaren får 5 000 kronor, diplom och blommor.

…………….

Pristagaren kan vara en ung företagare, förening, företag, organisation, kommunal förvaltning eller kommunalt bolag som varit en inspirationskälla för andra.

Årets nomineringsperiod var 12 oktober–12 november.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login