Örebro krigade till sig tre poäng hemma mot Frölunda

By on 11 januari, 2020

Örebro Hockey mötte Frölunda HC i Behrn Arena under lördagskvällen i den 32 omgången av Svenska Hockeyligan, hemmalaget låg innan match på en tredje plats och tre raka segrar fanns på kontot.

Noterbart var att inför mötet låg Frölunda en poäng bakom Örebro i tabellen, samt att Örebro vilade målvakten Dominik Furch och Jonas Arntzen vaktade buren för kvällen.

Det var Örebro som tog tag i den första perioden på ett sånt sätt som gjorde att Frölunda inte fick någon chans att få till ett eget spel, det var fart och fläkt över hemmalagets spel något som ledde till dominans och en tvåmålsledning när periodsignalen ljöd. Det ett helt annat Frölunda i den andra perioden, en helt annan intensitet och kamp där de visade att var villiga att kriga för varje centimeter av isen. Det gjorde att Örebro inte helt orkade med sitt högoktaniga spel i box play, trots Frölundas uppryckning var det hemmalaget som var mest effektiva och hade dubblat sin ledning efter två spelade perioder. I den tredje perioden hade Örebro glömt tempot i omklädningsrummet, något som Frölunda kunde utnyttja och reducerade i den tredje minuten. Efter det följde ett utvisningskaos (kan man lugnt säga), som började 4.46 in i perioden och slutade 11.23, trots power play spel för bägge lagen blev det inte några mål. I slutet av sista delen haglade det utvisningar och det blev riktigt stökigt och ryckigt, det resulterad i att gästerna kunde stänka in ytterligare två mål men Örebro stod emot och vann matchen.

Sett till 60 minuter var Örebro det bättre laget trots den dippen i tredje perioden, i de första tjugo minutrarna gjorde hemmalaget en helgjuten insats som speglade det spel de visade upp i inledningen av SHL. Frölunda kom tillbaka i den andra delen och höjde upp nivån ordentligt där de började ta för sig både fysiskt som intensivt, ett spel som gjorde att Örebro tappade mark och det blev till en kamp över hela banan. När den tredje perioden började såg det ut som om Örebro mentalt var kvar i omklädningsrummet och gästerna reducerade redan i den tredje minuten, efter det studsade hemmalaget till och kom tillbaka in i spelet. Det hettade till ordentligt under andra halvan av sista delen vilket resulterade i två dubbelutvisningar under matchens sista två minuter.

Matchen slutade till sist 5-3 till Örebro som genomförde en kämpainsats och visade varför de befinner sig så högt upp i tabellen, nu mötte man ett av Sveriges bästa hockeylag och man stod emot på ett fantastiskt bra sätt. Även om Frölunda kom närmare och närmare så såg de inte oroliga ut och började visa upp panik i spelet, man jobbade lugnt och metodiskt utan att tappa is.

Vinsten gjorde att Örebro utökad avståndet till Frölunda och är nu fyra poäng före i tabellen, framför sig har Örebro Färjestad två poäng samt Luleå i topp fyra poäng före. Viktig vinst hur som helst för Örebro som nu möter Leksands IF bort Torsdag 16 Januari 2020!

Första perioden första minuten utvisning Frölunda, två minuter Joel Mustonen fasthållning av klubba. Power play Örebro, mål Örebro tredje minuten, Mathias Bromé 1-0. Sjätte minuten utvisning Frölunda, två minuter Ryan Lasch olämpligt uppförande. Power play Örebro, ingen utdelning. 13 minuten mål Örebro, Shane Harper 2-0. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher slashing. Power play Frölunda i 1.14 minuter, ingen utdelning.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 12 – Frölunda HC 5

Andra perioden inledde Frölunda i power play i 46 sekunder, ingen utdelning. Andra minuten utvisning Örebro, två minuter Max Lindholm tripping. Power play Frölunda, ingen utdelning. Elfte minuten mål Örebro, Joonas Rask 3-0. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter för många spelar på isen. Power play Frölunda, ingen utdelning. 18 minuten mål Örebro, Jordan Boucher 4-0.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 5 – Frölunda HC 10

Tredje perioden tredje minuten mål Frölunda, Max Friberg reducerar till 1-4. Femte minuten timeout Örebro. Femte minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher puck out. Sjätte minuten utvisning Frölunda, två plus två minuter Rhett Rakhshani hög klubba. Spel fyra mot fyra i 1.05 minuter, ingen utdelning. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher målvaktsinterfernce. Spel fyra mot fyra i 17 sekunder, ingen utdelning för något av lagen. Power play Frölunda 1.41 minuter, ingen utdelning. 15 minuten mål Frölunda, Max Friberg reducerade till 2-4. Målvakt ut Frölunda i den 16 minuten. 17 minuten mål Örebro, Mathias Bromé 5-2 i tomt mål. 17 minuten målvakt in Frölunda. 18 minuten timeout Frölunda, målvakt ut Frölunda i samma minut. 19 minuten dubbelutvisning, två minuter Joel Lundqvist crosschecking samt två minuter Kristian Näkyvä crosschecking. 19 minuten dubbelutvisning, fem minuter plus matchstraff Nicklas Lasu Frölunda slagsmål samt fem minuter plus matchstraff Gustav Backström Örebro slagsmål. 20 minuten mål Frölunda, Joel Mustonen reducerade till 3-5.

Tredje perioden slutade 3-1 till Frölunda