Örebro läns bildningsförbund firar 100

By on 10 september, 2022
Bild: LindeKultur

Örebro läns bildningsförbund (ÖLBF)  firar 100 år den 23-25 september med ett stort utomhuskalas på tre orter i länet – Lindesberg 23 september, Karlskoga 24 september och Laxå 25 september. 

Till firandet har ÖLBF bjudit in spännande artister, dansare, teaterutövare och det kommer att finnas möjlighet för besökare att prova på diverse aktiviteter. 

Festligheterna arrangeras i Lindesberg på Charlottenlunds Handelsområde i samband med Lindemarken (23/9 kl. 14-19), i Karlskoga på Alfred Nobels Torg (24/9 kl. 12-16) och i Laxå centralt på torget (25/9 kl. 12-16). Evenemangen är gratis och arrangeras ihop med Scenit.

– Vi hoppas att många vill fira med oss och ta reda på vad folkbildning kan vara. Under firandet så vill vi inspirera besökare att hitta nya intressen att ägna sig åt. Kultur är en stor del av folkbildningen så därför känns det också roligt att bjuda på ett brett och underhållande scenprogram, säger länsbildningskonsulent Cecilia Lönn Elgstrand.

På scenen kommer det på alla tre orter att bjudas på en konsert med Boris René och en dansuppvisning med ‘KFUM Dans Örebro – Massive community’. För filmälskaren bjuds det på filmvisning under firandet med Örebro filmförening. I Lindesberg uppträder dessutom banden Tolga samt B Roots och i Karlskoga blir det teater- och musikunderhållning med teatergruppen Görsköj.

På samtliga orter kommer det finnas hoppborg, ballonger och en rad aktiviteter för barnen.

Nöje | Örebro län
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login